web analytics

Adevăruri de care ne ascundem

E sarbatoare. A fost Pastele catolic, a fost Pastele evreiesc, ortodocsii sunt in Saptamana Mare, sambata e Invierea. De mai bine de o saptamana auzim (si vedem) in mass media tot felul de stiri si mesaje care ne indeamna ca macar acum, in aceasta perioada, sa devenim mai buni, mai umani, sa ne pese mai mult de aproapele nostru… La fel cum, in decembrie, trebuie sa fim cuprinsi de „spiritul Craciunului”, sa daruim, sa facem fapte bune, etc.

Povesti de adormit copiii! Lumea actuala, atat in Romania cat si la scara mondiala, este plina de ura, de vrajba, de mancatorie, de ipocrizie. Am vazut azi pe un site (Antena 3)  indemnul de a ajuta copiii malnutriti din Africa. Da, un indemn umanitar care in alte conditii ar fi intr-adevar laudabil. Dar… De ce sa ajut EU copiii din Sahel cand si aici, in Romania, avem copii malnutriti? De ce sa dau EU bani din salariul meu de mizerie cand marii milionari romani de genul Niculae, Tiriac, Copos, Borcea, Tintareanu, Dan Diaconescu, Cocos, Udrea, inavutitii din clasa politica si atatia altii nu misca un deget? Pe astia ii vedem la sarbatori religioase inchinandu-se cu smerenie in biserici, aratandu-ne cat de credinciosi sunt, cand ei de fapt nu au nici un Dumnezeu. Iar asta se vede si se simte, oricat ar incerca sa ne convinga de contrariu.

Despre situatia din Romania si din lume, despre conditia umana, ipocrizia, minciuna, ura, vrajba, am inceput un ciclu de relatari sub titulatura “Dezumanizarea umanitatii”. Voi scrie acolo “verde-n fata” tot ceea ce vad si constat eu, privind in jurul meu, in lume. Adevaruri pe care nu vrem sa le vedem. Poate ca imaginile sunt dure si textul deranjant pentru unii, insa hai sa nu ne mai ascundem. Sa vedem lumea “moderna” reala. Adevarul crud si crunt. Asta-i adevarata lume in care traim!

Citeste articolul