web analytics

ANAFura… fără Dumnezeu

S-au mai stins într-o oarecare măsură  ecourile „faptelor de vitejie” ale vajnicilor agenți ANAF, deși mai răzbat unele ecouri pe ici-pe colo. Tornada a trecut. Oamenii rămân cu pagubele. După spusele lor, agenții „au tăiat în carne vie” fără nici o milă, fără nici un Dumnezeu.

Bineînțeles, mass-media nu a ratat ocazia de a-și face plinul cu articole și știri Tv. Însă ceva, nu mi-e totuși, clar. Între ghilimele spus „nu mi-e clar”, fiindcă de fapt eu unul m-am edificat: toată această tevatură a fost făcută la „indicații prețioase” venite de undeva „de ANAF 03sus”. Din toate acțiunile despre care am luat la cunoștință pe diverse căi nu se desprinde decât un singur lucru: tot ce este românesc trebuie închis, distrus. Cei care s-au zbătut ani de zile să supraviețuiască prin mici afaceri cinstite, de familie sau cu câte 5 – 10 angajați trebuie „decapitați”. Fiindcă în România de astăzi totul trebuie cumpărat de la hypermarket-urile care se înmulțesc ca ciupercile după ploaie. Și nu se cuvine ca tu, un biet amărât cu un magazinaș la colțul blocului, să faci concurență marilor concerne. La fel cum nu se cuvine ca o băbuță să vândă urzici de 5 lei fără să-ți dea bon fiscal. Hai să nu fim cârcotași și să recunoaștem: sunt destui cei care încearcă să fenteze legea, dar nu toți! O mare problemă în România este că din momentul în care ai depus actele pentru o afacere statul te consideră deja un infractor.

E clar: nu pentru prinderea evazioniștilor s-au făcut aceste controale. Fiindcă marii evazioniști sunt de fapt acolo de unde a plecat ordinul: în „cercurile înalte” care adoptă poziția ghiocelului în fața bancherilor și corporatiștilor.

Citește articolul