web analytics

Bacaul e coolt – 27 Mai

La ce va ganditi cand priviti o bucata de lemn? Un ciot, un bustean sau un trunchi de copac? Dar cand priviti o piatra? O bucata de marmura sau un simplu bolovan dintr-un rau? Banuiesc ca in cea mai mare parte vedeti doar ceea ce este: o bucata diforma care poate fi putin prelucrata si folosita la constructii, mobila si lucruri trebuincioase in viata de zi cu zi… Insa iata ca sunt printre noi si persoane care vad toate acestea intr-un mod diferit.

Pentru Bianca Budau un bustean este materia prima pentru o opera de arta. O statueta sau o sculptura abstracta nu sunt obiecte de absoluta necesitate, insa fara ele viata ne-ar fi mai searbada. Nu putem concepe o lume fara arta. Din timpuri imemoriale omul a cantat, a pictat si a sculptat. Iar ca sa folosesc un joc de cuvinte, Bianca asta face: da forma formelor diforme. Invitata de Teo in studioul 1Tv, ea ne impartaseste cate ceva din secretele sale. Ce inseamna a fi sculptor? Este un hobby sau o meserie? Cum este vazuta de catre noi, ceilalti? Cum este apreciata? Cine poate deveni sculptor si cum?

   

Raspunsurile la aceste intrebari le puteti afla doar duminica de la 19.30 la 1Tv cand, ca de obicei, Teodora Ciuraru ne demonstreaza ca Bacaul e coolt.

In reluare luni dimineata de la ora 7.40.