web analytics

Bacaul e coolt – 5 august

Un nou weekend canicular. Dupa ce vineri si sambata ne-am delectat cu spectacolul Romanian Top Hits si am urmarit live cei mai in voga artisti romani ai momentului, urmeaza o noua duminica in care nu prea e bine sa iesim din casa decat dimineata sau seara, cand aerul e cat de cat mai respirabil. Eventual mergem dimineata la plaja iar seara ne racorim cu o bere, suc sau ce prefera fiecare. Dar asta e preferabil s-o facem mai pe seara, mai dupa ora 8. Dupa Bacaul e coolt. Fiindca e pacat sa ratam aceasta emisiune si nu vrem sa o dezamagim pe Teo. Ce vom vedea?

Cand aducem vorba de Alecsandri ne gandim la doua posibilitati: poetul Vasile Alecsandri (n. 21 iulie 1821, Bacau — d. 22 august 1890, Mircesti, judetul Iasi) sau Colegiul National “Vasile Alecsandri” din Bacau (care cu 122 de ani in urma, la 01 octombrie 1890 s-a infiintat ca Externat Secundar de Fete).

         

Bineinteles ca marele poet nu a (mai) putut fi invitat in studioul 1Tv, insa actualul director al Colegiului National ne-a facut placerea sa participe la un dialog relaxant, asa cum ne-am obisnuit la aceasta emisiune. Profesorul Vasile Cautis, cu o indelungata experienta in invatamant si de mai bine de 10 ani director al acestui Colegiu ne-a impartasit cate putin din tot ce cuprinde activitatea acestei institutii, cu lucrurile bune, cu problemele cu care se confrunta si – cireasa de pe tort – am primit un raspuns la intrebarea adresata de Teo: De ce este Colegiul National “V. Alecsandri” un Colegiu de fite? Raspunsul il veti afla doar urmarind duminica, de la ora 19.30, Bacaul e coolt cu Teodora Ciuraru si Vasile Cautis la 1TV.

In reluare luni dimineata de la ora 07.40.

seers cmp badge