web analytics

Cand nesimtirea nu are limite…

Mircea Toader reloaded

“În legătură cu afirmaţiile făcute în cadrul emisiunii de la Realitatea TV, doresc să îmi exprim regretul pentru modul în care am definit o situaţie nefericită şi nedorită. De altfel, am retractat imediat respectiva declaraţie şi mi-am cerut scuze publice pentru ea. Am încercat în aceste zile să îi ajut pe toţi cei aflaţi în nevoie – şi pe cei care au apelat direct la mine şi pe cei care nu au avut această posibilitate. De asemenea, foarte mulţi cetăţeni mi-au semnalat indignaţi o anumită stare de fapt, o anumită desolidarizare şi nepăsare din partea unor concetăţeni”, afirmă Toader, într-o declaraţie de presă remisă Ziare.com.

“Sub această impresie, am comis o greşeală de exprimare pe care o regret. Ca om politic nu aveam voie să mă las purtat de impulsurile de moment şi să generalizez unele cazuri semnalate de către oamenii din comunele afectate de gravele intemperii care au afectat România în aceste zile. Indiferent de cauze şi efecte, trebuie să fim solidari între noi atunci când avem de-a face cu situaţii tragice şi să continuăm efortul de întrajutorare. Greşelile trebuie asumate cu sinceritate, mai ales de către noi, cei care activăm în spaţiul public. Sper să fiu înţeles pentru această regretabilă eroare şi să îmi fie acceptate scuzele publice”, a încheiat Toader.

Iata ce inseamna nesimtirea fara margini. De fapt asta e jocul guvernantilor: fac sau spun ceva, apoi asteapta. Daca poporul nu reactioneaza, atunci e bine. Ramane pe a lor. Daca se ridica voci impotriva, atunci incep cu “n-am vrut”, “n-am stiut”, “e o greseala”, etc.

Nu, Toadere, nu a fost o greseala. Ai spus exact ceea ce gandesti, ne-ai aratat cum ne consideri tu pe noi, romanii. La fel ca si ceilalti colegi ai tai. Suntem viermi, suntem ciumpalaci, suntem niste cifre in statistici, suntem orice, numai oameni nu. Doar din 4 in 4 ani ne ridicati la rangul de electorat. Si tot din 4 in 4 ani va amintiti sa pregatiti frumoasele si pretioasele cadouri in pungi portocalii… Peste, parizer, “bunataturi”… Cadouri pe care la mancam intr-o zi si apoi le platim cu varf si indesat inca 4 ani… Dar nu, greseala nu a fost a ta, ci a noastra, ca natiune. Aceea ca v-am ales.

De acum orice ai spune si orice ai face, “porumbelul” a zburat deja.

“Sub această impresie“… Daca-ti deplasai si tu fundul ala gras si nu asteptai sa ti se aduca pe tava informatii sau zvonuri, poate nu mai aveai “impresia”. Daca te urcai si tu intr-un camion cu ajutoare si te deplasai in acele zone poate nu-ti mai dadeai drumul la gura aiurea. E drept ca nu aveai conditiile din limuzina, dar nu mureai, oricum. Din pacate… As da o suta de imbuibati ca tine pentru doar unul dintre acei “betivi” de care spuneai.

Ca om politic nu aveam voie să mă las purtat de impulsurile de moment şi să generalizez unele cazuri“, spui tu. Da, asa e, nu aveai voie. Dar ai facut-o. Deci daca unul ca tine, care se afla la carma tarii, nu respecta regulile, ce pretentii sa ai de la noi, cei “de jos”?

Daca Basescu tropaie cu ghetele pe Constitutia Romaniei, noi ce sa mai respectam? Cand se impune o regula, primul care trebuie s-o respecte este cel ce a impus-o.

“Sper să fiu înţeles pentru această regretabilă eroare şi să îmi fie acceptate scuzele publice”, mai spui. Asta speri tu. Si noi am sperat intr-o viata mai buna atunci cand v-am ajutat sa va puneti fundurile in fotoliile parlamentare. Iar voi tot cu fundul ne tratati. Nu, Toadere, ne-am saturat de dobitoci ca tine, ne-am saturat de zilnica voastra bataie de joc. Singura modalitate de a va scuza este sa va dati demisiile. TOTI! De la Basescu pana la ultimul PDL-ist.

Tot ce faci tu acum se cheama nesimtire. Nesimtirea de a incerca sa dregi busuiocul. Nu mai tine. Eu unul nu te inteleg. Nu te iert. Nu te mai vreau nici in politica. Si crede-ma ca atunci cand iti vad fata pe ecranul Tv schimb pe Discovery. Documentarele despre case bantuite imi dau mai putine cosmaruri decat mutra ta si ineptiile pe care le debitezi. Sau eventual ma uit la un film porno si mi te imaginez in locul aleia. Asta cred ca ti-ar face toti cei pe care i-ai ponegrit cand te-ai lasat purtat de “impulsurile de moment“. Ce “impulsuri” ti-ar da romanii… Si zau ca, atunci cand vad astfel de creaturi ca tine, as decreta folosirea obligatorie a prezervativului. Ar scade populatia, dar cei ce ar mai ramane ar fi mai fericiti fara astfel de degenerati.

In ochii mei esti o nulitate, un organism diform care nu are ce cauta printre noi. Si sper ca va veni in curand vremea sa dai socoteala. Atat tu cat si ceilalti politicieni de teapa ta, din orice partid ar fi ei.

Poate ca dupa ce se vor topi zapezile va fi inundata Piata Universitatii… Inundata cu romani…

Reiau, in incheiere, indemnul lui Adrian Paunescu din poezia Mars de adio:

(…) Si-acum, ca-i un prapad întreaga tara ,
Ia cereti-va, putintel, afara.

Decât sa va trimita tara noastra,
Mai bine mergeti voi în mama voastra.
Plecati de-aici, cu-o graba funerara,
Si nu albanizati aceasta tara .
Bagati viteza, ca va trece anul
Si s-a scurtat si s-a-nvechit ciolanul.
Si ce va pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fanus cel mare :

“Nenorocitilor, se rupe snurul!
La munca! La batut tarusi cu curul !