web analytics

Comunism, capitalism sau ALTCEVA? (VI)

O facem de oaie ca popor mioritic sau zburăm cu vulturii?

Spuneam nu demult că s-a dovedit în timp că sistemele actuale, atât cel comunist cât și cel capitalist (ambele conduse din umbră de aceleași persoane – bancherii) nu sunt viabile. Ele duc doar la genocid și, în final, la autodistrugere.

Se vede foarte clar în ce hal de imbecilizare a fost adus poporul român în ultimii 25 de ani. La început prin vorbe frumos măsluite, prin promisiuni de mai bine pentru ca acum politicienii să ne mintă în față fără măcar să mai încerce să ascundă asta. Practic ne scuipă cojile de semințe în cap și mai fac și mișto de noi, prostimea. Nu ne place să fim numiți astfel, dar din păcate asta am ajuns: prostime. Fiindcă știm că suntem mințiți, știm că actualii pliticieni fură tot ce pot, știm că toți cei din fruntea țării își văd doar de interesul propriu, știm că tot ceea ce fac ei are un final sumbru, exterminarea noastră ca națiune și ca persoane. Vor să facă „România Liberă”. Adică goală. Doar a lor, fără noi. Eventual cu câțiva dintre noi ca sclavi.

Iar noi, poporul, nu facem nimic. Dar absolut nimic! Îl înjurăm vârtos pe Ponta, îi blagoslovim cu focurile iadului pe cei care apar la Tv și comentăm vitejește pe facebook: „să le fie rușine”, „Dumnezeu o să-i judece”, și alte „felicitări”. Chiar ne-am tâmpit cu toții? „Să le fie rușine”? Oare știu ei ce-i aia? Dacă aveau vreun dram de rușine s-ar mai fi făcut parlamentari, senatori sau miniștri? Să fim serioși… Cât despre „Dumnezeu o să-i judece”… Ăsta-i rezultatul îndoctrinării de ani de zile. Ce fel de gândire e asta? – să-i spunem totuși gândire, deși e puțin cam mult. Păi până o să-i judece Dumnezeu, ăștia iau și pielea de pe noi, ne sărăcesc, ne înfometează, ne asmut unul contra altuia iar ei huzuresc! Și la ce ne va mai folosi dacă îi va judeca sau nu Dumnezeu? Noi vom fi demult oale și ulcele. Nu degeaba există denumirea de Plaiuri Mioritice. Fiindcă aici a fost plasată acțiunea din balada Miorița. Culmea este că deși este cunoscută de aproape două veacuri, parcă a fost făcută special pentru românii secolului XXI: vine oaia (informatorul) și-l atenționează pe cioban, „bă, vezi că ăia doi vor să ți-o facă. Vor să te omoare și să-ți fure turma.” Iar ăsta, ciobanul, în cel mai pur și actual tipic românesc îi spune „lasă fă, Mioriță, vezi-ți tu de păscut, că dacă o fi să mor asta e, înseamnă că până aici mi-a fost soarta.” Acu’ nu știu ce să zic… Ciobanul ăla ori avea o problemă la „mansardă”, ori a stat prea mult în soare, ori l-a lovit vreun fulger. Ori, mai știi, la cât timp a petrecut singur cu turma, o fi dat în mintea oilor… Chiar așa? Adică cineva te avertizează că alții urmează să-ți facă rău iar tu nu iei nici o măsură? Nici măcar nu încerci să te aperi cumva? Nu schițezi nici măcar un gest? Aproape că le spui ălora „hai bă, omorâți-mă”? Să mă ierte marii critici literari, să mă ierte și Alecsandri de acolo, din mormânt, dar „Miorița” este, din punctul meu de vedere, o mare tâmpenie. Ori mi se pare mie fiindcă eu nu aș putea accepta o astfel de situație… Deși, când privesc în jurul meu, pe la Tv și pe net, tind să cred că de fapt Miorița este chintesența poporului român. Altfel nu-mi explic.

Citește articolul