web analytics

Comunism, capitalism sau ALTCEVA? I

Este demonstrat că actualele sisteme, cel comunist și cel capitalist, nu sunt viabile. Ambele duc în timp la același rezultat: genocid sub diverse forme, apoi autodistrugere. De multe ori mă distrează știrile cum că NASA a descoperit nu știu ce galaxie la „n-șpe” milioane de ani-lumină, că nu știu ce Institut de cercetare a descoperit vreun leac minune pentru prelungirea vieții, cum va arăta omul peste vreun milion de ani, etc. Eu unul mă întreb, uitându-mă în jur, cum va arăta omenirea peste doar 50 de ani! Dacă ea va mai exista continuând cu aceste sisteme.

Singura soluție este ceea ce s-a început deja la nivel mondial: schimbarea totală a sistemului. Implementarea unui sistem bazat pe valoarea omului și nu a banului. Iar banul, încet-încet să fie înlăturat.
Pare o utopie, dar dacă judecăm logic, lăsând deoparte orice îndoctrinare și orice regulă impusă de societatea actuală și de Biserică și știm cum să punem lucrurile la punct, vedem că nu este. Se poate. Însă pentru asta trebuie început cu schimbarea care deocamdată frizează imposibilul: mentalitatea omului. Lucru care, la fel, se poate. Extrem de greu, dar se poate.
Bineînțeles, nu trebuie să ne așteptăm ca acest sistem să fie implementat și acceptat peste noapte. El va deveni viabil peste 10 ani, peste 50, peste o sută sau poate mai mult. Dar trebuie început de undeva.
Probabil unii vor spune că am luat-o razna. „Cum să existe o lume fără bani? Cum vom mai cumpăra și cu ce? Care va mai fi etalonul valorii”? Uite tocmai de mentalitatea asta trebuie să scăpăm. Mentalitate indusă și impusă de guvernul bancar-corporatist care conduce lumea din umbră.

Da, se poate trăi fără bani. Și chiar se poate trăi mult mai bine. Dar pentru asta lumea trebuie să conștientizeze că fiecare om își are locul și, mai ales, rolul său într-o societate. Că acapararea de averi personale peste măsura necesităților fără să-ți pese de cei de alături nu duce la nimic bun. Omenirea trebuie să conștientizeze că orgoliile personale și prostești, alături de ipocrizie, nu au cum să facă o lume mai bună, așa cum ne „cântă” de atâtea decenii tot acel Guvern mascat sub diferite denumiri: ONU, OMS, UNESCO, UE, NATO, FMI, Banca Mondială, etc.

Este, de asemeni, demonstrat că tot ce se întâmplă astăzi în lume este dirijat de o mână de descreierați cărora nu le mai ajung pământul și averile. Ei consideră că au până și dreptul la a hotărî cine să trăiască și cine nu. Însă și pe ăștia i-a cuprins frica, dacă nu chiar panica văzând că sunt pe cale să piardă puterea. Fiindcă la nivel mondial oamenii au început să înțeleagă ce se petrece și să ia măsuri.

Dați click pe imagine pentru a vedea galeria:

Proteste 2014 - 1Proteste 2014 - 1

Oare nu este „curios” de ce întotdeauna primele alocări bugetare (și cele mai consistente) din orice țară merg către dotarea forțelor de opresiune (jandarmerii, poliții, etc), transformându-i într-un fel de Robocop, cum de niciodată – dar absolut niciodată – nu sunt destui bani pentru a fi alocați Învățământului și Sănătății însă se găsesc oricând sume monstruoase pentru războaie și religii?

Degeaba ne învățăm copiii pe la grădiniță texte despre pace în lume și „vrem o lume mai bună”. Baliverne. Adevărul este că nu vrem să le oferim o lume mai bună. Fiindcă după perioada grădiniței, în primii ani de școală începem să-i îndoctrinăm cu valoarea banului și cu religie. Începem să ne învățăm copilul că el este mai deștept, că e mai bogat, că are părinți mai puternici decât al celui de alături. Adică, după visele spre o lume mai bună, îi asmuțim de fapt unul contra celuilalt. Îl învățăm la Biserică „iubește-ți aproapele” apoi, după ce ieșim din biserică îl învățăm că ce are el este doar al lui și nu trebuie să dea cuiva fiindcă trebuie să-i demonstreze celuilalt copil că e mai avut și e „mai tare”.
Și cum întotdeauna adevărul doare, nu vrem să ne recunoaștem propriile greșeli, propria ipocrizie și orgoliile de-a dreptul imbecile. Nu. Întotdeaună dăm vina pe alții: pe vecin, pe învățător, pe medic, pe politician, pe sistem, pe oricine și orice, dar niciodată nu recunoaștem că toate nenorocirile din lume (și nu mă refer aici la catastrofe pur naturale) ni le facem noi, cu mâna noastră, în cunoștință de cauză. Fiindcă din păcate orgoliul și ipocrizia sunt prea mari pentru a avea voința să încetăm toate astea și să trăim cu toții în liniște…

Pentru România, dovada supremă a fost pe 25 mai. Mulți au considerat drept pierdere de timp să meargă să pună o ștampilă. Dar dacă erau ceva promoții sau moaște ar fi stat acolo cu orele și zilele. Alții, ca orice masochist care se respectă, după ce au înjurat ani de zile niște politicieni, au votat: au pus ștampila pe aceiași politicieni. Și cică vor schimbare…
Nu spun aici că ar fi ieșit alții. Oricum „jocurile” erau făcute de ceva vreme. Oricum în  marea lor majoritate au ajuns europarlamentari cei care trebuiau să ajungă. Cei „aleși”. Dar nu de noi. Însă prin neprezentarea la vot, s-a văzut clar cât îi pasă românului de propria-i soartă. Ca să nu mai discutăm despre exasperantul laitmotiv cu dorința de a face copiilor un viitor mai bun… Care viitor? Unde? Și ai cui copii?

Refrenul cu „vrem o țară ca afară” este arhicunoscut. Am putea avea o țară ca afară, dar cu mentalitatea noastră tipic mioritică asta nu se va întâmpla în vecii vecilor.
După 25 de ani încă mai aud pe unii: „așa ne-au obișnuit comuniștii”… Bineînțeles, întotdeauna altcineva este vinovat. Păi băi frate, comunismul a fost răsturnat acum un sfert de veac! Cât mai durează să vrei să deschizi ochii și să-ți destupi mintea? Dacă tu de atâția ani votezi ca boul aceiași și aceiași oameni pe care tot tu îi înjuri vârtos pe la colțuri, cum naiba vrei să-ți fie bine? Dacă tu te îmbulzești ca berbecul la promoții sau stai zile și nopți pe canicula sau ger, sub ploaie sau ninsoare să pupi niște oase dar când e vorba să-ți ceri drepturile la un miting te faci dispărut, cine vrei să-ți rezolve toate astea? Dacă nu-ți rupi 10 minute din timpul grătarului să mergi să pui o ștampilă, cum naiba visezi la mai bine?

Rezultatele îndobitocirii s-au văzut. Tinerii se pișă pe el de vot. Dar au pretenții. Nici pe ei nici pe majoritatea românilor nu-i interesează că astăzi, sute de cetățeni din Pungești sunt terorizați de jandarmii români care au depus un jurământ cum că-și vor apăra țara și poporul. Mâine vor fi zeci de mii atât din județul Vaslui cât și din țară. Iar de această teroare se face responsabil statul român! Dar ei se pișă…
Într-un exercițiu de imaginație să ne prefacem idioți sau naivi. Să presupunem că fractrurarea hidraulică nu presupune nici un pericol pentru mediu. Să ne pefacem că nu știm de cazurile de intoxicare a mediului din SUA, de amenzile de miliarde de dolari neplătite de Chevron în America de Sud, de atrocitățile comise în Africa. Suntem proști și nu știm! Totuși, nu putem să nu ne întrebăm de ce statul român a mobilizat sute de jandarmi pentru a teroriza o comunitate întreagă, cu bătrâni și copii. De ce jandarmii români urlă la o mamă: “intră fă în casă că te luăm și pe tine!”? De ce jandarmii români lovesc bunicii cu pumnii în cap? Delirez eu, delirăm cu toții? Iată realitatea cruntă:

Click pe imagine:

PungeștiPungești

Iar mâine va veni și rândul lor să treacă prin astea. Rândul lor, al celor care azi se pișă pe el de vot.

Nu spun că dacă ar fi votat și ei ar fi produs prea mari schimbări. Fiindcă știm cu toții că acolo, la vârf, ajung politicienii „care trebuie”, cei aleși de guvernul masonic, indiferent de votul nostru. Dar măcar ar fi arătat că le pasă. Dacă nu de țară, măcar de ei inșiși și de copiii lor…

Scris de Marian, 30 Mai 2014
seers cmp badge