web analytics

Comunism, capitalism sau ALTCEVA? III

Minune sau blasfemie?

Marea majoritate a românilor a dat de iluzoria libertate. Libertatea în limitele impuse de guvernul masonic. Și care limite se îngustează pe zi ce trece. Zi de zi „se mai găsește o găselniță” pentru a se mai interzice ceva, pentru a se mai impune o taxă, pentru a se mai distruge ceva bun. Mii de fabrici și uzine, ceea ce se traduce de fapt prin milioane de locuri de muncă au fost distruse premeditat, sub ochii noștri adormiți. Nimeni n-a protestat atunci, dar toți se lamentează acum. Cam (prea) târziu… Prea puțini se adună la un miting, dar toți îi înjură vârtos pe politicieni. Prea puțini acționează făcând ceva concret, dar merg cu zecile de mii la pupat moaște. Fiindcă manipularea mass-media și a Bisericii a funcționat foarte bine. Astăzi dacă spui ceva „nepotrivit” despre orice din domeniul religios, se găsesc în orice moment sute de habotnici „creștini” gata să-ți ia beregata doar pentru simplul fapt că tu nu ești de acord cu ei sau faci parte din alt cult.

Potrivit statisticilor, pe planetă există aproximativ 4200 de religii. Fiecare are sistemul propriu de credințe și dogme, iar majoritatea dintre ele au atât instituții care le reprezintă cât și preoți specifici. Din cele 4200 a fost ușor să aleg unele denumiri de religii de care, cel mai probabil, la noi nu s-a auzit niciodată. Iată o foarte scurtă listă ca să ne distrăm puțin:

  • Babism
  • Waldensianism
  • Metodism
  • Nontrinitarism
  • Yazidism
  • Tariqahism
  • Druzeism
  • Din-e Ilahi
  • Radnovery
  • Dudeism

Am selectat doar zece denumiri care mi-au atras atenția din cele 4200. Cum pot fi atât de multe? Explicația este simplă. Marea lor majoritate sunt derivate din marile religii de bază: creștinism, religia musulmană, hinduism, buddhism și iudaism. Numele acestora din urmă este posibil să sune cunoscut, fiindcă acestea sunt religiile cele mai răspândite la nivel planetar. Și totuși, care dintre ele este cea bună, cea adevărată, cea a lui Dumnezeu?

Să fie cea iudaică sau cea creștină? Cea musulmană sau cea hindusă? Sau nu cumva religia cea „adevărată” este cea care a reușit să adune cât mai mulți adepți…? Cât mai mulți oameni care cred orbește ce le propovăduiește o persoană cu haine lungi fără să mai încerce să discearnă? Este vreo diferență între „credincioșii” de acum 2000 de ani și cei de acum? În atâtea secole de îndoctrinare este vreo îmbunătățire a gândirii omului, vreo evoluție în plan mental și nu doar în cel material?

Iată doar un exemplu. Și cu asta lansez o provocare, pentru a vedea care sunt reacțiile. În primul clip am luat o secvență dintr-un film realizat după Biblie.  În cel de al doilea este o secvență cu iluzionistul Steven Fryne, mai cunoscut sub „numele de scenă”, Dynamo. Amândouă personajele fac același lucru. Reacția…? Urmăriți și apoi vom continua discuția:

Ce am văzut? În primul clip, pe la începutul erei noastre Isus apare mergând pe apă în fața unui grup de oameni. Reacția acestora? „Minune! Dovada că el este fiul lui Dumnezeu!” Și toți i se închină iar „întâmplarea” rămâne notată de-a lungul veacurilor.

În cel de-al doilea clip, în zilele noastre, tot în fața unui grup de oameni, chiar mult mai numeros de data asta, Dynamo merge pe apă, pe râul Tamisa, în Londra. Rezultatul? Vine Poliția fluvială: „Bă, ești nebun? Ce faci acolo? Treci în barcă!”

Deci avem doi oameni făcând exact același lucru la distanță de vreo două milenii. La unul e minune, la celălalt e caz de dus la ospiciu. Concluzia? Orice acțiune este bună sau rea, este minune sau blasfemie în funcție de interesele pe care le deservește. Și cum poți manipula cel mai bine o societate dacă nu prin impunerea unor dogme pe care înșiși cei ce le impun nu le pot explica logic și coerent?

Fiindcă Dynamo nu are nici o intenție de preamărire sau de a manipula și subjuga pe cineva. Pur și simplu a demonstrat că se poate. Atât. Or probabil tocmai de aceea l-a și săltat poliția…

De două mii de ani încoace absolut orice poate fi văzut sau „explicat” prin prisma religiei. Mă rog, mai problematic la partea de explicații concrete. Aici intervin arhicunoscutele „mare-i puterea…” și „neștiute-s căile…” Tocmai fiindcă nu pot fi explicate. Iată că de curând chiar Vaticanul a admis că extratereștrii există. Dar, bineînțeles, și aceștia sunt tot creația Domnului… Și mă întreb: tot după chipul și asemănarea sa? Fiindcă din toate relatările mai mult sau mai puțin credibile, am reținut că extratereștrii arată altfel decât noi. Au formă umanoidă, însă sunt foarte diferiți de noi în proporții. Deci…?

Și aici mă mai întreb: dacă eu am fost creat după chipul și asemănarea sa, atunci de ce nu sunt invizibil? Fiindcă peste tot se spune că nimeni nu l-a văzut pe Dumnezeu, dar știm că suntem exact ca el. De unde știm asta…?

Iar dacă totuși suntem într-adevăr făcuți după chipul și asemănarea sa, uitându-mă în jurul meu se spulberă tot mitul despre Dumnezeu cel bun și iubitor. Fiindcă văd prea mulți criminali, violatori, tâlhari, escroci, descreierați ahtiați după avere, mincinoși, dobitoci în funcții înalte care declanșează războaie și, nu în ultimul rând, politicieni. Care sunt de fapt chintesența a tot ce am enumerat adineauri. În consecință dacă așa este Dumnezeu, atunci eu mă dezic și mă declar ateu.

Tot în Biblie se spune că Dumnezeu a lăsat omului Pământul spre stăpânire. Dar a omis să spună și cărui om: cel american, cel rus, cel german, cel chinez, sau altora? Fiindcă din câte observ nu mai au loc unii de alții. Dar toți sunt „credincioși”… Toți merg la biserică și, mai ales în campania electorală, nu cred să fie prea mulți care să nu se pozeze lângă măcar un popă. Și, bineînțeles, tot în campania electorală sau în preajma ei pe mai toți politicienii îi trăznește milostivenia. Și încep să facă donații către biserici, dar în așa fel încât să afle și „cel mai ateu enoriaș”. Iar ca „răspuns de la Domnul”, popii îi răsplătesc devenind cei mai buni agenți electorali. Întru spălarea păcatelor…

Dacă sistemul comunist prin „cățeii” care îi induceau „tovarășului” tot felul de idioțenii a încercat să-l îndepărteze pe om de orice religie, acum în capitalism, religia este impusă. BOR-ul a devenit stat în stat, o societate comercială cu averi colosale și care nici nu plătește impozit, popii umblă în mașini de lux, au vile mai mari ca biserica la care slujesc și s-a ajuns să se impună îndoctrinarea copiilor încă de la grădiniță. Adică să-și asigure viitoarea generație de sclavi.

Am auzit deunăzi un preot spunând la o emisiune „ne-am născut români și creștini.”. Oare…? Că ne-am născut români e adevărat, fiindcă am venit pe lume în această țară. Copiii femeilor românce care se nasc prin Italia, Spania sau prin alte părți ale lumii dobândesc automat cetățenia acelei țări. Deci nici o scofală. Se umflă rânza în ele comentând pe facebook, deplângând soarta națiunii și mândrindu-se că sunt românce, dar copilul și-l declară italian. Sau spaniol, sau german, sau altceva, după caz…
Însă afirmația că ne-am fi născut creștini… Să am pardon. Nu pot fi de acord cu asta. Ne-am născut oameni. Religia ne este impusă încă de pe când nu știm nimic și nu avem cum să alegem. Că fiecare s-a născut în familie de rit creștin sau musulman sau iudaic sau altul este adevărat. Dar a spune că dacă m-am născut în familie creștină sunt și eu creștin „by default” este echivalent cu a afirma că dacă părinții mei sunt criminali, atunci obligatoriu și eu sunt criminal. Mi se pare destul de „curioasă” graba cu care trebuie să-ți botezi copilul. De ce în primele luni de viață? Din câte știu eu Isus a fost botezat abia la 30 de ani. Și…?

Scris de Marian, 31 Mai 2014