web analytics

Comunism, capitalism sau ALTCEVA? VI

O facem de oaie ca popor mioritic sau zburăm cu vulturii?

Spuneam nu demult că s-a dovedit în timp faptul că sistemele actuale, atât cel comunist cât și cel capitalist (ambele conduse din umbră de aceleași persoane – bancherii) nu sunt viabile. Ele duc doar la genocid și, în final, la autodistrugere.

Se vede foarte clar în ce hal de imbecilizare a fost adus poporul român în ultimii 25 de ani. La început prin vorbe frumos măsluite, prin promisiuni de mai bine pentru ca acum politicienii să ne mintă în față fără măcar să mai încerce să ascundă asta. Practic ne scuipă cojile de semințe în cap și mai fac și mișto de noi, prostimea. Nu ne place să fim numiți astfel, dar din păcate asta am ajuns: prostime. Fiindcă știm că suntem mințiți, știm că actualii politicieni fură tot ce pot, știm că toți cei din fruntea țării își văd doar de interesul propriu, știm că tot ceea ce fac ei are un final sumbru, exterminarea noastră ca națiune și ca persoane. Vor să facă „România Liberă”. Adică goală. Doar a lor, fără noi. Eventual cu câțiva dintre noi ca sclavi.

Iar noi, poporul, nu facem nimic. Dar absolut nimic! Îl înjurăm vârtos pe Ponta, îi blagoslovim cu focurile iadului pe cei care apar la Tv și comentăm vitejește pe facebook: „să le fie rușine”, „Dumnezeu o să-i judece”, și alte „felicitări”. Chiar ne-am tâmpit cu toții? „Să le fie rușine”? Oare știu ei ce-i aia? Dacă aveau vreun dram de rușine s-ar mai fi făcut parlamentari, senatori sau miniștri? Să fim serioși… Cât despre „Dumnezeu o să-i judece”… Ăsta-i rezultatul îndoctrinării de ani de zile. Ce fel de gândire e asta? – să-i spunem totuși gândire, deși e puțin cam mult. Păi până o să-i judece Dumnezeu, ăștia iau și pielea de pe noi, ne sărăcesc, ne înfometează, ne asmut unul contra altuia iar ei huzuresc! Și la ce ne va mai folosi dacă îi va judeca sau nu Dumnezeu? Noi vom fi demult oale și ulcele. Nu degeaba există denumirea de Plaiuri Mioritice. Fiindcă aici a fost plasată acțiunea din balada Miorița. Culmea este că deși este cunoscută de aproape două veacuri, parcă a fost făcută special pentru românii secolului XXI: vine oaia (informatorul) și-l atenționează pe cioban, „bă, vezi că ăia doi vor să ți-o facă. Vor să te omoare și să-ți fure turma.” Iar ăsta, ciobanul, în cel mai pur și actual tipic românesc îi spune „lasă fă, Mioriță, vezi-ți tu de păscut, că dacă o fi să mor asta e, înseamnă că până aici mi-a fost soarta.” Acu’ nu știu ce să zic… Ciobanul ăla ori avea o problemă la „mansardă”, ori a stat prea mult în soare, ori l-a lovit vreun fulger. Ori, mai știi, la cât timp a petrecut singur cu turma, o fi dat în mintea oilor… Chiar așa? Adică cineva te avertizează că alții urmează să-ți facă rău iar tu nu iei nici o măsură? Nici măcar nu încerci să te aperi cumva? Nu schițezi nici măcar un gest? Aproape că le spui ălora „hai bă, omorâți-mă”? Să mă ierte marii critici literari, să mă ierte și Alecsandri de acolo, din mormânt, dar „Miorița” este, din punctul meu de vedere, o mare tâmpenie. Ori mi se pare mie fiindcă eu nu aș putea accepta o astfel de situație… Deși, când privesc în jurul meu, pe la Tv și pe net, tind să cred că de fapt Miorița este chintesența poporului român. Altfel nu-mi explic.

Din toată turma națională se găsesc totuși destui care să strige, să arate, să demonstreze, să atragă atenția asupra unor lucruri pe care le fac „ciobanii” de la cârma țării. Bașca și străini ne atenționează că ne ducem din lac în puț. Degeaba. Orgoliul personal, ipocrizia, prostia, infatuarea, ignoranța, habotnicia și multe-multe altele nu ne lasă să acționăm. Ne uităm spre politicieni, le arătăm obrazul, le aruncăm un „bată-te Dumnezeu” și plecăm la grătar. Apoi tot pe ei îi înjurăm că nu fac nimic pentru noi, cei care i-am ales. Și astfel, încet-încet, într-o zi ne vom trezi morți și nu vom ști de ce. „(…) Ce mai freamăt, ce mai zbucium!” Dar… regrete tardive. Talpa cizmei capitaliste va fi deja bine înfiptă în gâtul nostru. Măcar vom dormi sub cruce fericiți că la viața noastră am avut mici și bere, plus niscaiva moaște de pupat. Să vedem pe ale noastre cine le va mai pupa…

Poporul ăsta, din care fac și eu parte, știe că este sărăcit, flămânzit, vândut pe față. Și totuși, lăsând deoparte înjurăturile pe la colțuri, nu are nici o reacție concretă! Marea majoritate a bucureștenilor sunt oameni „dă capitală” și ne consideră pe noi, ceilalți, provinciali, proști, țărani. Dar se fac că uită faptul că și ei tot de la țară se trag, tot neam de țăran sunt. Nu cred să existe prea mulți care să nu mai aibă măcar o bunică sau un bunic undeva, într-un sat. Dar ei sunt domni, cică… Sunt atât de domni încât din vreo două milioane abia de se adună vreo 500 la un miting. Restul nu se „înjosesc”. Întotdeauna au ceva mai important de făcut și, cine știe, poate face Doamne-Doamne o minune să le fie și lor mai bine. Dar nu numai în București, ci nici în restul țării nu se prea face auzită „vocea mulțimii”. Doar câțiva pe ici pe colo, prin marile orașe.

La fel, știm cu toții că ăia care dorm prin Parlament nu au nici cea mai mică intenție de a face ceva bun pentru națiune. Dorm, își iau banii (mulți), pleacă în vacanțe prelungite prin țările calde, apoi se întorc în Parlament pentru a se odihni după călătorie. Iar noi stăm în casă și căscăm gura la Acces Direct, Măruță, Drăgușance și alte aberații.

Ce a ajuns poporul ăsta? Chiar ne lăsăm duși ca vitele la abator fără să crâcnim? Știm ce se întâmplă în lume, știm ce manifestații de amploare au loc în mai toate țările unde sute de mii și chiar milioane de oameni protestează contra guvernelor, bancherilor și corporațiilor. Vedem toate astea pe net și comentăm: „ăla popor unit, nu ca noi”. De ce…? Pe noi ce ne oprește să fim uniți? Lenea? Orgoliile? Automulțumirea? Complacerea?

Personal consider că în România ar trebui să existe un proces gen Nurnberg. Judecată „la sânge”. Dar pentru asta trebuie ca națiunea să se pună în mișcare, nu doar câte doi-trei pe ici pe colo. Nu sunt adeptul violenței. Dar nu sunt nici ciobanul din Miorița. Când sunt călcat în picioare reacționez. Dacă e cazul se aplică legea junglei: ori eu ori el. Nu am de gând să mă las eu ucis de bunăvoie ca să huzurească el, politicianul.

Dintre toți cei ce s-au perindat pe la putere în ultimul sfert de veac nu am văzut unul – măcar unul! – care să vină cu niște măsuri concrete pentru binele țării. Nimic! Toți se luptă doar să fie la cârma țării. Până nu demult PSD-iștii ștergeau podeaua cu PNL-iștii. Apoi s-au aliat contra PDL-iștilor în minciuna denumită USL. Au îndepărtat PDL-ul, au rupt și USL. DD-ul nostru cel de toate nopțile țipa atunci că va lupta până în pânzele albe cu ciocoii. Acum se aliază cu ei. La fel, PSD când a făcut alianța USL spunea că UDMR-ul nu va mai accede în structurile de conducere. Acum UDMR este la guvernare, are și ministere. PNL lupta vârtos contra PDL cu ceva timp în urmă. Acum vor să facă alianță cu ei. Ce să înțeleg de aici? Mai are vreun partid o intenție măcar minimală de a guverna, de a face ceva pentru România și pentru români? Sigur nu. Totul este o luptă pentru supremație între membrii aceleiași găști. Așa cum vedem prin filme luptele dintre familiile mafiote italiene sau americane. Nu contează câți oameni sunt afectați atâta timp cât cașcavalul este al lor.

Nimeni, dar absolut nimeni nu a ieșit la microfonul Parlamentului pentru a propune niște măsuri concrete pentru scoaterea țării din mocirlă. Unii nu au deschis gura decât în ziua când au depus jurământul. Și apropo de jurământ, care mai este rostul lui? E doar o chestie de protocol, fiindcă așa scrie la Regulament? Fiindcă oricum cei care-l rostesc acționează exact invers față de ce jură.

„N-am reușit” să înțeleg cum pot deputații să spună, la întocmirea bugetului, că vor aloca doar 3-4% pentru Învățământ fiindcă nu sunt bani. Băi frate, am băut gaz? Am luat-o razna? Cum poți debita o asemenea aberație? Spuneți bă, că nu vreți ca poporul ăsta să fie educat. Oricum noi știm asta. Un popor educat este greu de manipulat și v-ar strica vouă „ploile”.

Eu unul, dacă aș avea putere, aș lua niște măsuri drastice, aș fi întrucâtva un dictator. Aș institui – nu găsesc o denumire, dar i-am putea spune „dictatura normalității”. Sau „dictatura omului simplu”. Sau oricum altfel. Deși ar trebui aplicată în toată lumea, am să mă refer doar la România. Repet, sunt opiniile mele personale:

1. Primul pas: înlăturarea întregii clase politice. De la primul la ultimul. Arestați și anchetați, laolaltă cu marii afaceriști care nu au făcut și nici nu fac parte din clasa politică, dar care au acumulat imense averi ilicite prin contracte mijlocite de politicieni. Cum spuneam mai sus, un proces gen Nurnberg. Confiscarea totală a averilor, blocarea conturilor. Toate acestea să fie naționalizate.
Extrădarea sau arestarea celor care au adus atingere siguranței naționale și integrității României prin acțiuni iredentiste. Cum ar fi Tokes, Hunor, Barna și alții.
Nu încurajez sub nici o formă uciderea nimănui, dar recomand construirea (sau găsirea locației) unei enclave în care aceștia să fie „cazați”. Un fel de orășel-pușcărie în care să fie obligați să se descurce fiecare cu actualul salariu minim pe economie. Să-și plătească facturile normale, să-și cumpere mâncarea la prețurile pe care ni le-au impus ei nouă etc și, nu în ultimul rând, să-și plătească taxele la Stat!.

Proprietățile imobile, după ce vor fi naționalizate, vor fi transformate în orfelinate, cămine de bătrâni, școli și grădinițe, dispensare medicale. Nimeni în afara Statului nu va deține vreo proprietate dintre acestea.

2. Al doilea pas: modificarea prin referendum, în urma dezbaterilor publice concrete a unor articole din Constituția României, a Codului Muncii, a Legii Partidelor, a Codului Penal, a Codului Civil, etc. Nici o lege să nu poată fi implementată fără acordul națiunii. Facem Referendum săptămânal dacă este nevoie, dar poporul trebuie să aibă decizia finală, nu politicienii. Iată doar câteva măsuri care ar trebui luate în beneficiul națiunii. Iarăși repet, sunt părerile mele personale:

Prima măsură, obligatorie: alocarea a cel puțin 10% din Buget sistemului sanitar și tot atât sistemului de învățământ. Indiferent că la buget se strâng 5 lei sau 50 de miliarde, minim câte 10% vor fi alocați fiecăruia dintre aceste ministere.

Câteva idei pentru Educație:

–  Învățământul de stat gratuit de la grădiniță până la Facultate. Nu se vor cere părinților bani sub nici o formă și sub nici o motivație.
–  Învățământ obligatoriu în limba română pe tot teritoriul României,
–  Manual unic pentru fiecare materie, obligatoriu în limba română,
–  Arborarea obligatorie a Drapelului național în fiecare sală de curs, interzicerea cu desăvârșire a arborării altor drapele (cu micile excepții de rigoare),
–  Intonarea obligatorie a Imnului de Stat al României în fiecare zi, înaintea începerii cursurilor, în toate unitățile de învățământ de pe teritoriul României,
–  Interzicerea cu desăvârșire a predării în altă limbă decât limba română. Excepție fac doar orele de limbi străine prevăzute în Programa Școlară,
–  Depolitizarea totală a Învățământului. Orice post de inspector, director și/sau cadru didactic va fi ocupat doar prin concurs.

În privința demnitarilor (deputați, senatori, miniștri, prim-ministrul, președintele țării):

–  Demnitarii care vor închiria locuințe în capitala țării își vor achita chiria și facturile din propria retribuție. Singurele cheltuieli din Bugetul de Stat vor fi cele strict în interes de serviciu (întâlniri la nivel înalt, conferințe, summit-uri, etc).
–  Demnitarii vor primi ca mașină de serviciu un automobil obligatoriu de producție autohtonă. Orice deplasare cu autovehicule, inclusiv a convoaielor oficiale, se va desfășura cu respectarea obligatorie a regulilor de circulație în vigoare.
–  Demnitarii vor primi ca retribuție maximă salariul mediu pe economie. Absența nemotivată de la serviciu timp de trei zile, neprezentarea la trei ședințe de plen va duce automat la pierderea locului de muncă și implicit a funcției deținute (deputat, senator, ministru, etc).
–  După obținerea unei funcții ca reprezentant al unui partid politic, în cazul părăsirii acelui partid și înscrierii în altul, automat se va pierde funcția, postul rămânând vacant până la organizarea de noi alegeri pentru funcția respectivă.

Alte măsuri:

Interzicerea dublei cetățenii. Fiecare persoană la împlinirea vârstei de 18 ani, odată cu preschimbarea Cărții de Identitate își va alege cetățenia: română sau alta.

Vor avea dreptul să dețină proprietăți (terenuri, imobile, etc) în România doar cetățenii români rezidenți în România.

Naționalizarea tuturor resurselor și companiilor strategice: petrol, gaze, electricitate, telefonie.

Stoparea achitării din Bugetul României a oricăror datorii către FMI, Banca Mondială și UE.
Întrucât poporul român nu a fost consultat și nu și-a exprimat acordul în privința împrumuturilor efectuate din 1990 până în prezent, achitarea acestora va cade doar în sarcina persoanelor ale căror nume și semnături se află pe acele contracte de împrumut.

După confiscarea totală a averilor persoanelor de la punctul 1 vor fi destui bani pentru reconstrucția țării.

Desecretizarea tuturor contractelor firmelor care își desfășoară activitatea pe teritoriul României și publicarea acestora. Toate contractele vor putea fi studiate de orice persoană. În această categorie se încadrează inclusiv contractele cu Chevron, RMGC, OMV, etc. Singurele excepții admise vor fi cele de ordin strict strategic și de siguranță națională.

Interzicerea cu desăvârșire (prin lege) a posesiei armelor de foc de către populație. Armele de foc vor putea exista doar în dotarea Armatei. Poliția și Jandarmeria vor fi dotate cu arme neletale (de exemplu tasere). Oricine deține arme de foc este pasibil de închisoare.

Interzicerea cu desăvârșire a organizării de vânători. Singurul caz în care vânătoarea va fi aprobată este cel în care crește exagerat numărul animalelor sălbatice periculoase – urși, lupi, porci mistreți.

Obligarea prin lege a angajatorilor la plata penalităților către angajați în cazul întârzierii cu mai mult de o zi a remunerării acestora, cuantumul sau procentajul fiind stabilit după cumulul penalităților la utilități, bănci, etc.

Interzicerea funcționării pe teritoriul României a Băncilor care practică o dobândă mai mare decât plafonul maxim admis de legislația română. Se vor face dezbateri publice pentru a se stabili acest plafon, apoi se va legifera. Se vor desființa absolut orice comisioane, acestea fiind incluse în dobândă. Exemplu de caz: dacă se va stabili prin lege ca plafonul maxim al dobânzii să fie de 10%, atunci nici o bancă, indiferent de cuantumul creditului, nu are voie să depășească acest plafon. Dacă omul face un credit de 100 de lei, el va avea de achitat o dobândă de 10 lei. Punct. Orice comision este inclus în acești 10 lei.
Înființarea unei bănci a României. Doar a României. Denumită de exemplu Banca Poporului, aceasta va deservi doar cetățenii români și va lucra doar cu moneda națională. Tot în această Bancă vor intra și averile confiscate de la politicieni și oameni de afaceri, actuala Bancă Națională fiind controlată de persoane care încearcă doar să distrugă România atât ca țară cât și ca națiune.

Organizarea unui Referendum național prin care poporul să hotărască dacă România rămâne membră a Uniunii Europene sau se retrage din această structură.

Obligarea prin lege a hypermarketurilor să comercializeze produse românești în proporție de minim 80%. Altfel li se suspendă autorizația de funcționare.
Depistarea produselor alimentare expirate și/sau alterate în orice tip de magazin (cum s-a întâmplat de atâtea ori inclusiv în hypermarketuri) este considerată atentat la sănătatea publică și a siguranței naționale. Firma care deține magazinul va fi desființată fără drept de apel iar cei ce se fac vinovați vor fi arestați și se va proceda la confiscarea totală a averii acestora.

Stabilirea prin lege a unui plafon maxim (de ex. 25%) pentru adaosul comercial.

Orice cetățean străin care comite infracțiuni pe teritoriul României, indiferent din ce țară provine, va fi judecat și, dacă va fi cazul, condamnat în România conform legislației românești în vigoare. Un singur exemplu: accidentul în care a murit Teo Peter.

În orice infracțiune clară și dovedită (exemplu – accidentul din noiembrie 2011 în care Andrei Andronie, mort de beat la volan a ucis o tânără și un taximetrist dar încă este liber și acum, după aproape trei ani), nici un avocat nu are ce căuta.

Dacă este dovedit clar că o persoană, indiferent de funcție, a încălcat legea prin fraudă, înșelăciune, abuz de putere, cămătărie, conflict de interese, etc, în momentul în care organul judecătoresc dispune pedeapsa cu închisoarea (cu sau fără executare), automat se va proceda la confiscarea totală a averii și decăderea persoanei din drepturile cetățenești.

Instanțele judecătorești vor judeca orice faptă atât civilă cât și penală fără deosebire de vârstă din momentul în care persoana judecată posedă Carte de Identitate. Pedepsele, aplicate conform Codului Penal sau Civil, să fie aceleași, indiferent de vârsta inculpatului.

Reducerea la maxim a taxelor pentru posesorii de autoturisme autohtone și majorarea celor pentru vehicole de lux. Cu cât mai mare este prețul vehicolului cu atât vor fi mai mari și taxele.

Stoparea completă a alocării de fonduri din Bugetul României cultelor religioase. Bisericile vor plăti impozit la fel ca orice persoană fizică sau juridică.

Implementarea și încurajarea folosirii de energii nepoluante, denumite actualmente „neconvenționale”: solară, eoliană, magnetică, etc.

Stoparea imediată a exporturilor de materie primă de orice natură. Feroasă, lemnoasă, etc. Se vor exporta doar produse finite sau piese componente fabricate în România.

Stoparea imediată e extracției de zăcăminte naturale de orice natură din România de către companii străine. Extracția se va efectua doar de către Statul Român.

Și bineînțeles, lista este deschisă. Din punctul meu de vedere numai niște măsuri drastice mai pot salva țara asta. Numai dacă noi, românii, ne-am ridica fruntea și nu ne-am mai lăsa subjugați, vânduți, mințiți.

3. Al treilea pas poate fi făcut doar la câtva timp după implementarea strictă a primilor doi. Acesta este înlăturarea banului. Nimic în România să nu mai fie vândut sau cumpărat cu bani. Se poate. Trebuie doar ca românii să conștientizeze că fiecare om își are locul său, fiecare om trebuie să contribuie în primul rând la binele comunității din care face parte și al societății. Fiindcă dacă va fi bine în țară, implicit îi va fi mai bine și fiecăruia în parte. Dar pentru asta trebuie să renunțe la orgoliile prostești, la infatuare, la snobism, la ipocrizie, la dorința de a fi mai presus decât cel de alături. Cineva care lucrează, să zicem, într-o fabrică de mezeluri are nevoie acasă de mobilă. Cineva care lucrează într-o fabrică de mobilă are nevoie de un salam ca să mănânce. Iar dacă fiecare dintre ei își face treaba cum se cuvine, de ce să vândă unul celuilalt produsul? Fiecare are nevoie de munca celuilalt. Unul de salam, celălalt de o masă și un scaun. Deci fiecare îi dă celuilalt, nu îi vinde.
Bineînțeles că acesta este doar un exemplu minimal. Dar de câte lucruri are nevoie un om pentru a trăi omenește? De aceea am spus că dacă fiecare își vede de muncă cinstit atât pentru el cât și pentru cel de alături, eu cred că într-un viitor nu foarte îndepărtat lumea va  deveni cu adevărat mai bună, și nu doar cu balivernele de astăzi.

În lume au început deja manifestații de foarte mare amploare, bancherii au intrat în panică. În disperarea lor încearcă acum să stăpânească prin forță. Găsesc motive puerile pentru a ataca și stăpâni țări bogate în resurse energetice. Vă amintiți legătura făcută de americani între „atacurile” de la WTC din 11 septembrie și Saddam Hussein? Apoi, după ce au invadat Irak-ul ucigând mii de oameni nevinovați, au „descoperit” că nu Saddam era vinovat, ci Bin Laden. Pe care, cu toată aparatura lor super-ultra-mega sofisticată, cu toate trupele lor SWAT, cu tot CIA-ul și FBI-ul, cu toată armata și comando-urile lor, au reușit, chipurile, să-l găsească… după 10 ani! Și au găsit și cea mai convenabilă metodă de a se descotorosi de el astfel încât „să nu lase urme”. Cum am mai spus, de foarte mulți ani eu mă îndoiesc de veridicitatea existenței acestui Bin Laden. Pentru mine ori Bin Laden ori Ali-Baba, tot aia. Tot povești.

Protestatarii din toată lumea au început, încet-încet, să se organizeze. Au început să se asocieze, să pună la punct organizații care să lupte împotriva sistemului controlat de bancheri și corporații. Bulgărele de zăpadă a început să se rostogolească și nimic nu-l mai poate opri. În mod sigur va fi un măcel global. Din păcate…

 

Scris de Marian, 8 iunie 2014