web analytics

Papa și noua Apocalipsă

„Arrivederci Roma”

Vestea a căzut ca o bombă. Lumea a înmărmurit. Chiar și ceasul de pe perete a uitat să mai ticăie. Titluri de jurnaliști profesioniști (unii sunt, alții se cred) au inundat televiziunile, ziarele, site-urile, blogurile, pensionarii au uitat de pensii, sugarii au uitat de lapte, apele Tibrului s-au oprit lângă Vatican neștiind în ce direcție să mai curgă… Papa a demisionat! Planeta este siderată. „Cum adică a demisionat Papa? Nu se poate! Este trimisul Domnului!” Da, poate o fi trimisul Domnului, însă un subaltern când se ceartă cu Șeful cel Mare ori își depune demisia de bunăvoie și „ne”-silit de împrejurări, ori… Ghinionul… Accidente se întâmplă des. Și neștiute-s căile… Cineva, vreun prieten bun după cum se vede, i-o fi urat ceva cu natură combinată cu cele sfinte, dar parcă nu prea ne gândeam că va pica trăznetul tocmai pe Vatican… Înseamnă că L-a supărat rău!

Dar încă nu au terminat crainicii de anunțat vestea ȘOCANTĂ, declarațiile INCREDIBILE, știrea SENZAȚIONALĂ (ooof, domnu’ Dan, cum v-au făcut CNA-știi să ratați așa ceva… Chiar mă bazam pe marile ghicitoare pe care le-ați fi adus în emisiune, poate ar fi găsit mai repede un Papă decât pe Elodia), că au și început ceilalți. Profeții. Deocamdată Sfântul Malachie. Care spune că următorul Papă va fi negru și va aduce Apocalipsa! Iar? Abia am trecut printr-una acum vreo două luni…

Eu nu pot înțelege cum pot fi prostiți oamenii în așa hal și de atâtea ori!

De ce nu lăsăm evenimentele să decurgă și ne tot dăm noi cu părerea? De ce tot vrem noi să le știm pe toate dinainte? Oricum „de ce ți-e frică de aia nu scapi”, zice o veche vorbă românească…

Acum Sfântul Malachie… Veți vedea că peste foarte puțin timp se va „descoperi” că și marele Nostradamus a profețit asta. În sute de ani de traduceri și interpretări ale Catrenelor acestuia, nimeni nu a descifrat „mesajul ascuns”. Până în ziua de azi nu am citit pe nicăieri că Nostradamus ar fi profețit demisia Papei, nici că următorul suveran pontif va fi negru, nici că va aduce cu el după așteptări și țepe seculare mult trâmbițata Apocalipsă. Dar sigur nu va trece ziua de azi și vreun „mare specialist”, un „nostradamist” de care oricum nu am auzit până acum îl va „descoperi” – ce coincidență! – taman la vremurile astea. Asta pot profeți chiar și eu!

PUNEM PARIU?

„Profeți profețind profeții” care de zeci și sute de ani nu s-au adeverit, dar unii continuă să creadă!

Hai să fim serioși…

Oare pe stela de la Palenque nu este dăltuit nimic despre asta? Mayașii n-au lăsat nici un indiciu? Sau chinezii…? Edgar Cayce…? Sundar Singh…? „Marea” noastră prezicătoare Carmen Harra…? Până acum n-am auzit nimic din direcția lor. Dar sigur vor apare zilele astea. Să se dezmeticească puțin, că prea i-a luat Suveranul Pontif prin surprindere ca ninsoarea din decembrie pe români. Să se organizeze puțin și vor apare și „profețiile”. Se lucrează frenetic. Cristale, globuri, stele, constelații, cărți, tarot, bobi de fasole, zaț de cafea, tot arsenalul este scos de la naftalină pentru a profeți cât mai rapid că Papa a demisionat.

Cât despre Apocalipsă… După cum am scris în articolul „Vine (iar) sfârșitul lumii?” din 10 octombrie 2012, chiar și Biblia spune:

„El a şezut jos pe Muntele Măslinilor. Şi ucenicii Lui au venit la El la o parte şi I-au zis: „Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?” (Matei 24:3)

Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. (Matei 24:4 )

Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. (Matei 24:36)’’

Dar unii continuă s-o țină pe-a lor! „Vine Papa cu Apocalipsa! Și mai e și negru!” Și care-i problema? Și președintele american e negru! Și nu mi se pare deloc „apocaliptic”. Sau nu încă… Cine știe…?

Lumeee! Hai, că ați făcut repetiție anul trecut! Mișcare! Aprovizionare urgentă, banii în bănci – sau mai bine îi dați voi liderului vostru spiritual decât să vi-i fure… alții și fuga la buncăr! Nu v-ați rezervat loc la buncăr? Atunci în beciul propriu! Confort clasa a treia, dar măcar n-ați irosit banii aiurea. Cineva va avea grijă de ei. „Dormi liniștit, liderul veghează aspra lor…” Sună cunoscut, nu?

Dar stați așa că nu-i așa! Mai răsfoim puțin presa și…

ȘOC!  INCREDIBIL!  EXTRAORDINAR!  SENZAȚIONAL! N-ai să crezi ASTA!

Oare noul Papă cât va trăi? Întreb lucrul ăsta fiindcă vedem un alt articol care ne mai liniștește întrucâtva: Sfârșitul lumii va fi adus de un ASTEROID peste… 93 de ani! Garantat, cică. Dar nu spune în ce mod e garantat. Doar prin vorbe. Pe Apophis ăsta, asteroidul, îl aduce Papa? Măi să fie! Longeviv omulețu’! Îi dă Șefu’ cam multe mandate!

Și dacă tot veni vorba de mandate, iaca încă una bună: Papa încă în funcție îl va primi vineri pe ăla care se crede și el încă în funcție, deși românii au hotărât taman invers prin vara trecută. Băsescu merge la Vatican! Este ceva ce nu este în regulă aici… Și trebuie regulat… Să fie versiunea modernă a „Cinei cea de Taină”? Eu văd doar două posibilități: ori suspendatu’ se crede mai catolic decât Papa și merge să-l învețe cum se fentează demisia indiferent de ce spune Șefu’, ori Benedict s-a hotărât să-l ia cu el ca să-i țină de urât (că de frumos n-are cum), și să-i spună povești marinărești despre vapoare și flote, despre Referendumuri, CCR-uri, generali fără stagiu militar și altele. Eu parcă totuși aș miza mai mult pe prima variantă. Din păcate…

Deci fraților… Hotărâți-vă odată și bine! Vine Papa cu Armaggeddonu’  sau așteptăm Apophisu’? Când am să mă trezesc mort măcar să știu de la ce mi s-a tras!

Acum… Vom trăi și vom vedea. Dacă Papa negru nu vine val-vârtej și apocaliptic, mai dormim liniștiți vreo 90 de ani. Asta dacă între timp nu mai „profețește” careva vreun sfârșit al lumii numai așa, de-al naibii, să ne mai trezească. Să ne mai dezmorțim picioarele. Și poate și mințile.

Și la fel, mai devreme sau mai târziu vom vedea și cine va fi următorul Suveran Pontif. Cei de la Academia Cațavencu au deja o presupunere, dar… pentru binele întregii omeniri să sperăm că nu se va adeveri:

Scris de Marian, 13 Februarie 2013