web analytics

Puterea lumii în lumea puterii I

Scurtă inroducere

Nu de puține ori mi-au atras atenția o sumedenie de inadvertențe între ceea ce ni se spune pe diferite căi – Tv, presa scrisă, internet, etc – și realitatea înconjurătoare. Și nu am putut să nu mă întreb de ce se întâmplă toate astea și cine conduce de fapt lumea și cum. Americanii, rușii, chinezii, japonezii, Uniunea Europeană? Am căutat răspunsul citind și comparând luni de zile, căutând să discern din noianul de informație găsită ce este real și ce nu. Am încercat să gândesc logic, lăsând deoparte absolut orice învățătură religioasă, orice regulă impusă de societate, orice lege votată de vreun Parlament. Am întors pe toate fețele sute de articole, am ascultat, de asemeni, sute de păreri ale unor persoane din diverse medii până ce mi-a devenit clar în ce lume trăim, pentru ce (pentru cine) trăim și, nu în ultimul rând, de ce trăim. Iar această revelație – ca s-o numesc așa – m-a cutremurat, pur și simplu. Abia acum înțeleg de ce se întâmplă anumite evenimente, de ce guvernanții, atât cei români cât și de aiurea se comportă în felul în care o fac. De ce noi îi alegem pentru noi iar ei, când ajung la putere, fac totul contra noastră. Abia acum am înțeles că adevărul este vizibil zi de zi, clipă de clipă, oriunde în jurul nostru. Dar nu-l vedem tocmai din cauza cutumelor societății „moderne”, din cauza regulilor impuse de așa-zisa societate liberă și democratică și a dogmelor religioase. Și mai presus de toate, din cauza noastră, fiindcă purtăm pe umeri un cap cu materie cenușie pe care, cel puțin teoretic, ar trebui să o folosim la capacitate maximă. Ori noi dimpotrivă, ajungem la un oarecare nivel și considerăm că este suficient. Practic ne autocenzurăm iar apoi țipăm că nu ne convine ce ni se întâmplă. Nu vrem să vedem adevărul. De ce nu vrem? Voi dezvolta această temă ceva mai târziu. Dar până acolo trebuie să mai aprofundăm câteva lucruri.

Spuneam la început că m-am întrebat care țară conduce de fapt lumea. Concluzie: nici una. Toate aceste puteri economice și militare nu sunt decât niște piese de joc mânuite din umbră de câteva persoane.

Cei care conduc cu adevărat lumea sunt un grup restrâns de oameni extrem de bogați, foarte bine organizați și care nu sunt aproape niciodată văzuți de către noi, cei mulți. Câțiva bancheri ce locuiesc, în marea lor majoritate, pe teritoriul Statelor Unite. Nicidecum guvernele și parlamentele.

Ei sunt cei care, din umbra anonimatului, leagă și dezleagă mersul lucrurilor pe Pământ. Sunt denumiți de-a lungul istoriei „Illuminati” sau „Oculta Mondială”. Necunoscuți celor mulți, ei guvernează nestingherit de la cel mai înalt nivel imaginabil al puterii. Ei sunt cei care instaurează guverne, ei fac legile în lume, ei pornesc și opresc revoluțiile și războaiele, ei hotărăsc ce țări dispar sau se formează, ei inventează ideologii și chiar religii. Tot ei sunt cei care decid schimbările de regimuri politice, președinți și prim-miniștri și tot ei impun tratatele militare și economice internaționale. Ei au creat atât orânduirea capitalistă cât și pe cea comunistă. Ei manipulează absolut tot.

Metoda lor este pe cât de simplă, pe atât de eficientă și este aplicată în 3 pași: Problemă, Reacție și Soluție.

În primul rând ei crează o problemă. Revoluții, dezastre, războaie, crize economice, etc. Conflicte în care cele două părți provocate luptă una împotriva celeilalte și nu contra adevăratului instigator. Iar aceste părți implicate sunt finanțate, bineînțeles, tot de ei.

Apoi, prin intermediul mass-media și a manipulării pe toate căile determină o reacție în rândul populației, care dorește soluționarea cât mai rapidă a problemei apărute.

Iar în final tot ei vin cu soluția. Care întotdeauna are efecte dure asupra populației. Milioane de oameni uciși în războaie, sărăcie, foamete, boli, restrângerea unor drepturi și libertăți, etc. Însă ei întotdeauna trec drept instanța împăciuitoare care pune capăt conflictelor.

      

             

Am auzit foarte des folosindu-se expresia „teoria conspirației”. Probabil în mai mult de 90% din cazuri ar trebui să se renunțe la cuvântul „teorie”. Fiindcă nu mai este nici o teorie, ci doar conspirația în sine. Iar asta o vedem și o simțim la tot pasul. Trebuie doar să deschidem ochii, iar odată cu ei să ne deschidem și mintea. Pentru a înțelege cât mai bine ce se întâmplă acum în România, trebuie să aruncăm măcar o privire succintă asupra evenimentelor din ultima sută de ani pe plan mondial. Asupra adevăratei istorii.

Continuare – Marile războaie și adevărul din culisele lor (I)

seers cmp badge