web analytics

DESTEAPTA-TE, ROMANE! (1)

Desi site-ul este inca in constructie si intentionam sa “ies in lume” peste putin timp, cand va avea forma pe care o doresc, evenimentele de azi ma determina sa public deja.

Urmaresc pe toate canalele de stiri ce se intampla in Romania. La Brasov, la Timisoara si la Bucuresti. Iata ca in sfarsit romanii au luat taurul de coarne. Au ajuns la concluzia ca nu se mai poate. Vor sa traiasca normal, decent.

Ca aceste mitinguri sunt ptine, deocamdata doar in cele trei orase mari, nu trebie sa ne dezamageasca. Sa nu uitam ca si in ’89 tot de acolo a pornit totul.

Abia azi parca a inceput iarasi sa-mi bata inima mai romaneste dupa atatia ani in care ajunsesem sa-mi fie pur si simplu rusine ca sunt roman.

Ca Basescu a cerut retragerea Legii Sanatatii este egal cu zero acum. Aseara (joi) sustinea exact contrariul. Oricum nu inteleg de cand un presedinte al unui stat dicteaza premierului, ministrilor, Guvernului daca sa dezbata sau nu o lege. Din cate stiu, conform Constitutiei, presedintele are de arat pe alta tarla.

Ma bucur ca in sfarsit poporul asta a inceput sa miste. Si personal sper ca toata aceasta miscare sa duca la un final dorit de majoritatea romanilor. Fiindca acum este momentul. Daca si acum ramane tot un foc de paie, atunci poporul asta e pe drumul pierzaniei. Nimeni si nimic nu-l va mai ridica. Va fi exterminat.

Pentru ca – si imi asum raspunderea pentru aceste cuvinte – nu pe vremea comunistilor, ci abia acum are loc adevaratul genocid. Acum se inchid scoli, spitale, se scumpesc peste puterea de cumparare toate cele ce sunt de stricta necesitate, se dau afara mii de oameni de la locurile de munca, pensionarii care au muncit o viata pentru tara asta au ajuns bataia de joc a statului, mii de romani isi lasa copiii acasa pentru a castiga un pic mai bine prin alte tari, cu toate ca si acolo tot sclavi sunt, iar cei pe care noi romanii i-am ales huzuresc pe munca noastra. Mereu aceeasi poveste: “nu sunt bani”… Pentru ca astazi omul a devenit un numar, intr-o statistica: “pentru a face economii la buget vom disponibiliza 3000 de persoane din sectorul X”. Si vom disponibiliza pana nu vom mai avea de la cine sa adunam bani la acel buget. Ce mai conteaza ca acei 3000 de oameni au o familie, au copii, au nevoie de hrana, de imbracamine, etc? Banul conteaza! De ce sa piarda o banca niste miliarde de euro din profit daca e mai simplu sa lase fara sanse de supravietuire cateva milioane de oameni?

Sincer, nu pot sa spun decat ca ma bucur sa vad ca totusi se misca ceva. SMURD-ul ar putea fi doar scanteia care sa aprinda focul. Nu indemn la violenta. Insa, dupa cum am vazut in lume, probabil ca fara asta nu se va putea schimba nimic.

In alte parti ministri si chiar presedinti demisioneaza din motive care pe noi, romanii ne mira. Si asta pentru ca alesii nostri fac gafa dupa gafa, emit legi total antidemocratice, antiumane si ne mint cu o seninatate demna de premiile Oscar. Romania este condusa astazi cu o ipocrizie absoluta. Avem un presedinte care se comporta total anticostitutional, avem un prim ministru doar cu numele, care nu misca in front in fata presedintelui, avem senatori carora nu le pasa decat de functia si averea lor, avem parlamentari pe care poporul nici macar nu-i mai cunoaste, avem… de toate. Dar nimic bun.

Personal nu am nici o coloratura politica si nu sunt sustinatorul nici unui partid. Nu ma intereseaza politica partidului X sau Y. Tot ce ma intereseaza este politica omului, cea care lucreaza pentru binele poporului, a omului de rand. Politica dusa de PDL imi repugna total. Genocid. Exterminare.

Sper ca aceasta miscare inceputa astazi sa se finalizeze in ceva bun pentru romani. Sper sa nu fiu iarasi dezamagit de semenii mei.

Cu aceasta speranta am mai postat ceva si in pagina “Conditia umana”

Si sa luam aminte la imnul national:
DESTEAPTA-TE, ROMANE!