web analytics

Gând și suflet românesc

Din câte se vede „se cam îngroașă gluma”… Tot mai mulți sunt cei care se solidarizează cu Sabina. De fapt Sabina a devenit un simbol al românismului, ea a fost doar scânteia care a aprins focul, așa cum a fost cu mai bine de un an în urmă Raed Arafat.

Interesant este că „arabul ăla” este mai român decât politicienii de atunci și a făcut pentru țara asta mai mult decât toți parlamentarii la un loc. La fel, Sabina, provenind dintr-o regiune supusă cu bună știință maghiarizării (sau secuizării…?), are în ea suflet românesc mai mult decât întreaga clasă politică actuală. O puștoaică, elevă în clasa a IX-a a a avut „tupeul” să fie româncă în România. Iar de mai bine de  o săptămână aleșii noștri o fac pe mortu-n păpușoi. Nici un cuvânt, nici o măsură concretă. Pentru ei situația de acolo nu există.

Și tocmai tăcerea asta spune multe de fapt…

Ne fac capul mare cu congrese PC, PDL și alte tâmpenii, se bălăcăresc unii pe alții pe la Tv, fiecare vrea să prindă încă un ciolan. Televiziunile ne dau zilnicele știri „culturale” de la ora 16 sau 17 despre crime, violuri, tâlhării, spânzurați, rupți de tren, copii maltratați, dar nimeni nu spune nimic despre vreo măsură concretă  luată acolo, în Covasna.

Astăzi e ziua Poliției Române. Și nu pot să nu mă întreb cum se sărbătorește în Harghita și Covasna Ziua Poliției Române. Fiindcă de pe acolo nu auzim mare lucru. Extremiștii se plimbă pe bulevard, mai aruncă niște amenințări pe facebook, se știe cine sunt, dar… Probabil luăm exemplul americanilor. Ăștia te depistează în câteva ore oriunde ai fi în lumea asta, dar le-au trebuit 10 ani să-l „găsească” pe Bin Laden. Dacă o fi existat cu adevărat un Bin Laden… Deci probabil prin 2050 îl va găsi și Poliția Română pe Csibi Barna sau pe cei care au proliferat amenințări la adresa Sabinei și a lui Dan Tanasă. Și vor fi aduși mergând ușurel, cu cadrul, în fața Justiției române. Care va decide că ei nu reprezintă pericol public sau social… „What a wonderful life”…

Mă întreb cât ne vom mai lăsa călcați în picioare de către cei pe care noi i-am pus în fruntea noastră…

Eu am totuși un Gând și suflet românesc:

În clipa în care-oi uita că-s român
Pogoară-se-n mine urgia divină.
Mormânt să nu am, nici cer, nici lumină,
La câini să mă dați ca pe-un ultim păgân.

Născutu-m-am fiu al acestui pământ
Și pân-oi muri îi voi lua apărarea.
Oricât de abruptă-o să-mi fie cărarea
Pe ea vreau să merg, să trăiesc și să cânt.

Vândut-au mișeii din ea pe bucăți,
E țara plecată pe alte meleaguri.
Dar tot mai găsim niște săbii și steguri
Să facem dreptate-ntr-a lor nedreptăți. (…)

Citește toată poezia