web analytics

INCREDIBIL! A venit iarna!

27 Decembrie 2014. O zi de excepție pentru mass-media românească. Ziua în care pentru „profesioniștii” din presă s-a declanșat Iadul Alb.

După destul de mult timp în care m-am ținut deoparte, astăzi am încercat să mă uit pe site-urile posturilor românești „de știri”. Realitatea, România Tv, Antena 3, toate țipă. Vin ninsorile! A venit iarna! Trafic de coșmar! Cod galben! Urgie! Apocalipsa!

Am luat aparatul foto, am ieșit în balcon și am fotografiat „Iadul Alb” din Bacău. Am fost bineînțeles șocat, oripilat, îngrozit până în măduva oaselor de urgia care tocmai se desfășura afară, în fața ochilor mei:

Bacau 27-12-2014 - 2Bacau 27-12-2014 - 1

„Nu știu alții cum sunt”, dar pe mine așa mă ia o stare de nervi… Limba română este extrem de frumoasă și bogată. Dar din păcate mult prea săracă în cuvinte care să poată descrie cu exactitate anumite stări și sentimente. Să le spun proști, tâmpiți, panicarzi, cretini sau doar manipulatori?

Acum vreo două-trei zile marele ProTv titra la unul dintre jurnale: „Cel mai călduros Crăciun din istorie”. Dar n-am înțeles: din istoria omeniri? A Pământului? A Universului? Sau a prostiei lor?
Oricum, nu era bine. Crăciun fără zăpadă? Urât… Dar uite că de acum vine zăpada. Și tot nu-i bine.

Băi jurnaliștii lu’ Pește stricat (la cap), mai puneți mâna pe câte o carte. Dar… mai bine nu vă obosiți dacă e prea mare efortul. Vă dau eu un pont, gratis: la latitudinea la care se află situată (și) România, în general iarna ninge.

Citește articolul