web analytics

Marea abureală: “Să fie pace în lume”

Am fost astăzi cu familia prin oraș. Ne-am gândit că este 1 iunie și vom vedea, ca în alți ani, niște manifestări mai acătării. Ți-ai găsit…

Au fost în cursul dimineții niște întreceri sportive. Bravo, este foarte bine că se face sport, că sunt competiții. Dar în rest… De pe la ora 12.00 până pe la 17.00 cât ne-am vânturat de colo – colo, nimic – dar absolut nimic – nu mi-a sugerat că și în Bacău s-ar sărbători Ziua Copilului. Este adevărat că era destul de multă lume, ca în orice weekend, în ciuda vremii închise ce stătea a ploaie. Dar atât.

În Parcul Catedralei, liniște totală. Doar la cele 4 leagăne mai era ceva animație. Toboganul – vai mama lui, defect, sprijinit cu două scânduri. Am pornit pe centru. La piațeta din fața Casei de Cultură la fel, nimic. Pensionari pe bănci, niște tineri la o vorbă și niște „selfie-uri” și câțiva copii consumându-și energia supravegheați de părinți sau bunici. Am mers mai departe, în Parcul Cancicov. Lume multă la plimbare, copii și tineri, aglomerație în părculețul cu  scrânciobe, mașinuțe și trenuleț, în rest nimic nou, nimic deosebit.

Citește articolul

seers cmp badge