web analytics

Marea Dezbinare Națională

Mă uit pe așa-zisele rețele de socializare – care între timp au devenit de dezbinare – și nu știu ce să fac. Să râd sau să plâng. Aș râde văzând câte prostie poate să zacă în unii care cu mare fală se consideră făcând parte din specia umană, adică ființe raționale, dar mă ia și plânsul când văd ce repercusiuni are acest lucru asupra unei întregi națiuni.

Văd cum poporul ăsta strigă în gura mare „unitate” dar se scuipă unii pe alții și se înjură ca la ușa cortului. Dacă în majoritatea timpului ne descurcăm, ne tolerăm unii pe alții, în campaniile electorale ne scoatem ghearele și ne mușcăm.

Din PROSTIE și din LENE. Care merg mână în mână.

Și nu mă refer aici la prostie în sensul lipsei de educație, ci la acea prostie combinată cu lene. Când îți este pur și simplu lene să gândești cu propriul creier și lași pe altul să gândească pentru tine.

Ultima campanie electorală a fost, din câte observ, cea mai agresivă și mârlănească din istoria alegerilor din România. Marea majoritate a românilor s-a împărțit în două tabere, una anti-Ponta și cealaltă anti-Iohannis. La aceste alegeri nu se va vota pentru unul, ci contra unuia dintre candidați. Așa cum în 2012 nu s-a votat pentru USL, ci contra PDL.

Citește articolul