web analytics

Profesionalism à la VODAFONE

Scriam într-un articol sâmbăta trecută despre „operativitatea” de care a dat dovadă această multinațională cu pretenții de firmă serioasă. Ca timp total, mi-au trebuit două ore pentru a reuși să vorbesc cu un operator la numărul pentru urgențe… Iar telefonul meu a fost taxat mai bine de 17 minute în timp ce ascultam o voce blondă spunându-mi ce număr am apelat (!?), iar apoi mulțumindu-mi la fiecare jumătate de minut pentru apel. Dar să nu cumva să închid, că-mi pierd rândul! Bineînțeles că avea pentru ce să-mi mulțumească, doar apelul se taxează, iar banii mei intră în firma lor pentru „minunatele” servicii oferite: o muzică insipidă pe fundal și acea voce care, pe măsură ce timpul trecea, devenea tot mai enervantă…

Bun. Am reușit, cu chiu cu vai și cu nervii de rigoare, să rezolv problema.

Lăsând deoparte apelul, timpul și nervii mei, se mai ridică o întrebare: dacă acel telefon ar fi încăput pe mâna cine știe cui, care ar fi profitat de ocazie și timp de două ore, cât a durat să pot eu anunța și să se blocheze numărul ar fi vorbit prin Hong Kong, Honolulu sau aiurea…? Cine ar fi plătit acele apeluri? Tot abonatul, nu?

Luni am fost sunat acasă, la numărul de telefon de pe care apelasem. Din păcate eram la muncă, dar a răspuns cineva din familie. Se pare că pentru „marea firmă” este o nimica toată tot ce mi s-a întâmplat sâmbătă. Din câte mi s-a relatat, o operatoare și-a cerut scuze în numele firmei și a spus că a fost doar „o întâmplare”. Atât.

Aferim! Am podul casei plin de scuze, păreri de rău, mulțumiri și alte cele, dar nu-mi folosesc la nimic. Eu la servici pentru astfel de „greșeli” sau „întâmplări” sunt penalizat fără drept de apel. A fost nevoie de două ore pentru a putea contacta ceea cei ei numesc numărul de urgență! Cum am specificat, nu sunt – și de la „întâmplarea” asta e clar că nici nu voi fi vreodată – abonatul VODAFONE. Iată că o singură dată am fost nevoit să apelez la această firmă și, culmea, exact atunci a intervenit ghinionul… Taman la mine „s-a întâmplat întâmplarea”…

M-aș fi așteptat ca măcar un reprezentant al firmei să-mi comunice ceva oficial. Deoarece apelul telefonic de luni a fost datorat articolului publicat, mi s-ar fi părut normal și mai de bun simț ca tot la acel articol să primesc un comentariu, un comunicat sau un punct de vedere. Public. Dar ți-ai găsit… S-a preferat tot cumva la „mica înțelegere”. Nu. Eu nu mai înțeleg pe nimeni. Cu atât mai puțin o firmă de o asemenea talie.

Dacă mai aveam ceva rezerve, acum m-am lămurit complet ce se ascunde în spatele reclamelor Tv și a mesh-urilor cât terenul de fotbal: o firmă care să ia cât mai mulți bani, indiferent de calitatea serviciilor oferite.

Din păcate însă, nu e un caz singular. Multinaționalele în special, dar și firme românești în general își tratează clienții ca sclavi pe moșie. La fel ca și o altă mare companie (tot multinațională) despre care voi publica în curând.