25 martie 1972. În ziua în care creștinii sărbătoresc Buna-Vestire, Bacăul este zguduit de o veste incredibilă: pentru marea actriță băcăuană Lori Cambos s-a lăsat cortina eternității. Cea care vreme de 20 de ani s-a dedicat trup și suflet teatrului, nu va mai putea fi vreodată văzută și aplaudată la scenă deschisă.
.
De la “Cetatea de foc” de Mihail Davidoglu, a cărei premieră a avut lor pe 20 septembrie 1951 până la “Nunta lui Krecinski” de A. V. Suhovo – Kobilin (premiera pe 9 septembrie 1971), Lori Cambos a interpretat zeci de roluri în peste 50 de piese ale unor autori români și străini. A primit ovațiile publicului în “Titanic vals” de Tudor Mușatescu (premiera – 10 ianuarie 1953), “Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu-Delavrancea (10 februarie 1955), “Pasărea de piatră” de Pavel Maliarevski (7 noiembrie 1959), “Pescărușul” de A. P. Cehov (22 ianuarie 1964) și multe altele.
.
În arhiva Teatrului Municipal Bacovia se mai păstrează încă multe dintre afișele ce anunțau atât premierele cât și programul spectacolelor. Puține sunt cele pe care nu figurează și Lori Cambos:
.
.
Un singur reproș aș aduce conducerii Teatrului Municipal Bacovia: este mare păcat că Lori Cambos, deși a activat mai bine de 20 de ani pe această scenă, nu figurează în panoplia de imagini din foaierul Teatrului și nici în galeria de pe site-ul instituției. Poate că nu ar fi târziu ca acest lucru să fie îndreptat…
Lori s-a stins la doar 46 de ani, în plină maturitate artistică. Ar mai fi avut multe de spus pe scenă. În urma ei a rămas amintirea, dar și cei doi urmași, Genu și Rozina Cambos. Amândoi au moștenit și au dus mai departe latura sa artistică, marcând viața culturală a Bacăului.