web analytics

Romania – ATUNCI si ACUM (1)

Omul, ca orice alta fiinta din Marele Univers se naste, traieste, apoi moare. Nimic nu este etern. Nici chiar Universul insusi.

Fata de alte lucruri sau fiinte, noi, oamenii, spunem ca avem ceva in plus: gandirea. Inteligenta. Facem tot felul de reguli ca sa (zicem noi…) traim civilizat. Oare…?
Viata este extrem de simpla. NOI ne-o complicam prosteste. Iar prin “noi” nu ma refer doar la mine, la tine, sau la cei din jur, ci ma refer in primul rand la cei care ne conduc. Pe care intr-adevar, NOI (eu, tu, el, ea) i-am ales si i-am urcat in functii. Si pe care acum ii injuram printre dinti. Dar… “cainii latra, caravana trece”, ii doare pe ei undeva.

Sunt voci pro sau contra comunismului, asa cum sunt si voci pro sau contra capitalismului. Care “oranduire” este mai buna? Si ce intelege fiecare prin “mai buna” pentru omul de rand?

Am extrem de multe teme si intrebari in minte, nici nu stiu de unde sa incep, nu stiu cum (si daca) le voi putea trece in revista pe toate. Dar am sa incerc sa fac o analiza cat pot de echidistanta a societatii noastre. Si chiar mi-as dori sa purtam o discutie, sa facem un schimb de opinii, de idei, etc.

Citeste articolul