web analytics

11 decembrie – încă un pas spre desființarea României

alegeri-11-decembrie-2016-1

Au mai trecut 4 ani pe nesimțite. Și cu nesimțiți… Astăzi ar trebui să mergem din nou să votăm, să „ne alegem aleșii”. Deputați și senatori. Toți curați ca lacrima. În campanie, bineînțeles…

Dat fiind domeniul meu de activitate, am fost nevoit să interacționez cu destule persoane care aspiră la un loc în „Casa Poporului”. Aia construită de comuniștii ăia răi la ordinul unui dictator megaloman. Și care, iată, e foarte bună din moment ce întreg Parlamentul ăsta „democrat și capitalist” funcționează acolo…

Cum spuneam, în campanie i-am întâlnit pe majoritatea celor care vor să reprezinte Bacăul acolo. Marii absenți la dezbaterile televizate au fost marile partide, PSD și PNL. Motivele…? De râsul curcilor: ba că nu au bani, ba că nu au timp, ba că nu vin la dezbatere dacă este invitat cineva de la partidul X sau Y. Ei vor doar singuri, ca să nu poată cineva să le dea vreo replică deranjantă. Dar cel puțin îi cred că nu au avut timp fiindcă au avut de împărțit „daruri” prin comunele în care primesc votul pentru un kil de făină… Deci, din punctul meu de vedere, partidele astea două NU merită nici un vot. Fiindcă nici n-aș ști ce votez de fapt: PSD cu foști PDL-iști și PNL-iști, PNL cu foști PDL-iști și PSD-iști? Am uitat deja marile alianțe „salvatoare” USL și apoi ACL, când PSD s-a aliat cu PNL ca să dea jos PDL-ul apoi PNL s-a aliat cu PDL ca să dea jos PSD-ul? Cine a câștigat și cine a pierdut? Simplu: au câștigat haitele de parlamentari și au pierdut românii de rând.

PMP… Nu știu dacă mai are rost să-i iau la „puricat”. Pentru mine sunt tot zero. Băsescu…? Fost PDL-ist de frunte zice că acum PMP salvează țara după câte s-au întâmplat în mandatele lui de președinte? Să fim serioși… NU. În nici un caz nu pupă votul meu.

Partidele mai noi…

USR, „Uniunea Salvați România”. Mie îmi sună cam aiurea această denumire, îmi vin în minte invariabil alte înțelesuri, dacă e să analizez ad litteram, și nu la modul în care făceam cândva comentariile la limba română: „aici poetul a vrut să spună că…”. Nu. Scurt pe doi: Uniunea Salvați România. Adică salvați-o voi, poporul, că apoi venim și noi, Uniunea, să conducem mai departe. Am intrat în contact cu membri ai acestei Uniuni dar nu au reușit să mă convingă că merită să fie acolo, în fruntea țării. Deci votul meu: NU.

ANR, „Alianța Noastră, România”. La fel de aiurea îmi sună titulatura ca și la USR. Alianța Noastră România. „A noastră” – adică a cui, a celor care fac parte din această formațiune? Dacă eu nu intru în această Alianță înseamnă că nu sunt român sau că nu îmi iubesc țara? Devin un paria? Dacă era Alianța Românilor sau Alianța Pentru România – da, știu, a mai fost cândva un APR – poate ar fi sunat mai altfel. Cât despre cei cu care am intrat în contact din această formațiune, la fel: NU m-au convins cu nimic că ar merita votul meu. Deci NU.

ALDE. Altă alianță de „refugiați” din alte partide. Iar când mă gândesc la șeful lor, la Tăriceanu, mă apucă toate pandaliile fiindcă îmi amintesc de televiziunea Symbol. Nu intru în amănunte, însă între desființarea Symbol Tv și Tăriceanu este o legătură strânsă. Foștii colegi de la acea televiziune știu foarte bine la ce mă refer. Deci NU voi vota în nici un caz ALDE.

Ce a mai rămas? Partidul Romilor Democrați. Să fiu sincer, ăștia îmi inspiră mai multă încredere decât toți ceilalți la un loc. Dar totuși… NU. Voi spune la final de ce.

Au mai rămas independenții. Sunt destul de credibili atâta timp cât sunt independenți și nu in-dependenți. Însă nu pot să nu mă întreb: oricât puși pe treabă ar fi ei, dacă acced în Parlament, cât vor putea face înconjurați fiind de haitele de șacali cu vechime în domeniu? Ce propuneri de legi pentru românul de rând vor putea face fără să deranjeze „dinozaurii”? Fiindcă… Să fim realiști: PSD și PNL NU vor dispare din structurile puterii. Poate peste vreo 3-4 mandate, dar nu la aceste alegeri.

În răstimp de o lună de campanie electorală, ca și în campania pentru locale, am întâlnit și persoane demne de tot respectul din partidele „rău famate”. Există oameni de bine și în PSD și în PNL și în ALDE și în altele. Dar… prea puține. Și nu pot vota o persoană pe care o agreez din punct de vedere profesional când știu ce mafie există în mastodontul din spatele său.

Știu că iarăși îmi voi ridica în cap tot felul de „oameni de bine”, „profesioniști” sau simpli postaci, știu că voi fi iar bălăcărit de unii și de alții, dar prea puțin îmi pasă. Dacă ei susțin că acum este democrație, atunci le spun și eu că în democrație există dreptul la exprimare. Iar eu exact asta fac: îmi exprim propriile opinii, indiferent dacă unii se simt lezați de ele.

Deci astăzi, 11 Decembrie 2016, este „Ziua cea mare”.

Mă mai gândesc. Pentru mine nu există decât două variante: Ori nu merg deloc la vot, ori merg și, ca să nu supăr pe nimeni, îi votez pe toți cât mă ține cerneala de pe ștampilă…

Nu mai cred în baliverne. Toți – dar absolut toți – candidații spun că ei au soluții pentru România și pentru români. Pe bune? Oare chiar au? Le-au venit soluțiile peste noapte? Timp de 27 de ani nu am văzut nimic, nici o soluție benefică pentru românul de rând. Doar pentru corporații, pentru bănci, pentru clasa politică, pentru a jupui șapte piei de pe spinarea românului fiindcă așa spun cică ba UE, ba SUA, ba NATO, ba dracu’, ba lacu’… Pentru ăștia se găsesc rapid soluții și bani – miliarde. Ce spune și ce vrea românul nu se aude și nu se vede. Nici bani nu sunt… Numai în campanie își amintesc ăștia că încă mai existăm. Că ne încăpățânăm să mai existăm…

Vorba colegei mele Elika Baran la fiecare final de emisiune electorală: „dragilor, aveți grijă pe cine votați!” Și adaug eu: dacă votați…

Și fiindcă mai sus am rămas dator cu o explicație, iat-o: nu voi vota vreodată partide, alianțe, uniuni sau cum s-or mai numi ele. Personal susțin desființarea partidelor și a oricăror formațiuni politice. Despre ce înseamnă asta, voi reveni în alt articol.

Scris de Marian, 11 decembrie 2016