web analytics

Ce mi-e Ponta, ce mi-e altul?

Citesc postări și comentarii despre cel mai recent praf în ochi aruncat de către mafia de la conducerea țării și nu pot să nu rămân perplex constatând cât de îndobitociți am ajuns noi, ca popor.
Un postac aruncă o „pastilă” cu o așa-zisă petiție și de aici ne aruncăm unul la beregata celuilalt. Adică le facem jocul, fiindcă exact pe asta mizează și postacii: „Divide et impera”.

Iată textul integral al petiției:
VICTOR PONTA , NOI POPORUL , ITI CEREM SA NU DEMISIONEZI ! SUNTEM MILIOANE DE OAMENI CARE AVEM INCREDERE IN TINE SI SUNTEM MULTUMITI DE ACTIVITATEA TA IN CALITATE DE PREMIER AL ROMANIEI . NU MOR CAI CAND VOR CAINII . VICTOR PONTA , NU DEMISIONA !

Hmmm… Milioane de oameni…? Mă uit în jurul meu și parcă ceva îmi spune că nu sunt nicidecum atâția. Poate că exprimarea aceasta ar fi fost mai realistă în China sau India…
Prin această așa-zisă petiție se încearcă o manipulare grosolană a națiunii. Aș vrea să-l întâlnesc pe cel care a „fătat” această aberație și să-mi demonstreze la care „milioane de oameni” se referă. Ca să nu mai spun că mie, un simplu om care face parte din acest popor, nu mi-a cerut nimeni părerea, dar postacul mă include automat și pe mine în șleahta acestor trădători de țară și de neam.
Comentariile pro și contra petiției curg pe facebook (mai mult contra decât pro) în mare parte cu rățoiri ale postacilor în de-acum mult prea cunoscutul limbaj al persoanelor intoxicate cu etilul politicianistic servit la cursurile (valutare) de pe piața racolării de adepți. Când încep să se mai liniștească apele cât de cât, un alt postac îi sare în ajutor și mai aruncă în discuție o „pastilă” care de fapt nici nu și-ar avea locul acolo: Băsescu. A fost destul să scrie doar acest nume și bălăcărelile au reînceput și mai virulent. Chiar m-aș distra copios pe seama asta dacă n-ar fi din păcate o chestiune foarte serioasă.
Deocamdată eu cred că ar trebui să lăsăm Justiția (dacă mai există cu adevărat Justiție în România) să-și facă treaba. Legea e una, iar ce vor postacii (și șefii lor) e cu totul alta.
Se pare că ăștia au realizat, în sfârșit, că li se rupe gheața sub picioare și cheamă în ajutor poporul. Același popor pentru care nu au făcut nimic – dar absolut nimic – bun, ci doar l-au stors de vlagă și l-au aruncat la marginea civilizației. Mă bucur totuși că majoritatea răspunsurilor dau cu flit acestei petiții făcute în numele lor. Iar răspunsul meu este la fel:

NU, TOVARĂȘE POSTAC, EU NU SEMNEZ O ASTFEL DE MIZERIE! VORBEȘTE ÎN NUMELE TĂU, NU AL POPORULUI!

Însă problema e alta. Sau problemele, fiindcă „e” mai multe.
Oare câți realizează că de fapt toată tevatura asta cu Ponta nu este decât praf în ochii noștri pentru a ne distrage atenția de la lucruri cu adevărat grave care ni se pregătesc în culisele politice? De exemplu votul europarlamentarilor români din data de 10 iunie…
Măi oameni buni, câți v-ați mai văzut la ochi cu ăia pe care i-ați votat și i-ați trimis în Parlamentul European? Sau câți dintre acești europarlamentari v-au consultat în privința votului din 10 iunie? Voi aveți măcar habar despre ce e vorba? Știți ce-i ăla TTIP? Sau a trecut campania, s-au văzut „înscăunați” și-și vor mai aminti de voi abia la următoarea campanie când, nu-i așa, îi veți vota din nou…
Oare cât de îndobitocit poți fi ca om dacă răspunzi prezent atunci ești chemat de o grupare politică să participi la o manifestație duminica, atunci când majoritatea guvernanților sunt plecați în weekend? La cine țipi în fața Guvernului sau Parlamentului? La portari? La paznici? Ăștia ce să facă? Dar… Ăsta-i spiritul de turmă al sclavilor. Sunt mânați de șleahta politică pentru interesele sale. Ei cer capul lui Ponta, dar nu se gândesc că în locul lui va fi pus tot un mafiot care are deja ,,indicații prețioase” de la cotropitori. Iar peste câtva timp vor fi iar chemați în stradă, de data asta de către „ceilalți” contra ăstuia.
Eu unul nu voi ieși în stradă decât la o singură manifestație: cea pentru demiterea întregii clase politice. Oricum mitingurile contra lui Ponta, a lui Iohannis sau a oricărui alt politician nu sunt altceva decât frecții la picior de lemn.
Aș vrea să văd niște milioane de români (acele milioane la care face referire petiția) ieșiți în stradă din proprie inițiativă pentru debarcarea tuturor politicienilor și alungarea din țară a corporațiilor. Dar nu cred să apuc asta în această viață…

Ceaușescu a fost condamnat la moarte, printre altele, pentru „subminarea economiei naționale”. Oare chiar a subminat-o? Oare ăștia de azi sunt cu cerculețul deasupra și cântă la harfă pe un norișor pufos?
Să trecem în revistă doar un singur episod din timpul „domniei Ponta”:
La Pungești o întreagă zonă a fost terorizată de hoardele M.A.I.-lui sub ochii comunității internaționale. Care a tăcut mâlc. Țăranii au fost târâți în judecată pentru că-și apărau pământul de distrugerea agriculturii prin explorarea și exploatarea gazelor de șist. Pungești fost decretată zonă de siguranță specială. În paranteză fie spus, la a cui siguranță se făcea referire? Locuitorii comunei au fost terorizați ca și oamenii din Gaza, cu Pungesti - Cu boii pe pasunesingura diferență că nu s-au lansat bombe și rachete. Doar bocanci și bastoane plus răcnete ale descreieraților care atacau mișelește la adăpostul nopții. Traumatizați psihic, țăranii încă mai au și acum de plătit la acele amenzi usturătoare întocmite de trupele românești de ocupație a unui teritoriu românesc. Iar toate acestea cu știrea lui Ponta, care a dat avizul unei firme străine pentru gazele de șist. Pentru orice neregulă care se întâmpla acolo Ponta era imediat chemat la ordin în S.U.A. la sediul firmei Chevron. Despre acestea am mai scris într-un articol din 9 decembrie 2013. A trecut un an și jumătate și… nu văd nimic pentru îndreptarea situației. Țăranii nu au fost scutiți de amenzile aplicate abuziv și total nejustificat legal, nici unul dintre jandarmi nu a fost judecat pentru brutalitatea acțunilor, ca să nu mai spun că n-am văzut vreun șef in M.A.I. să dea socoteală pentru ce s-a întâmplat la Pungești după ce a dat niște ordine care au încălcat flagrant Constituția României. Și nici nu voi vedea, fiindcă Ponta veghează. Iar dacă Ponta pică, să nu ne amăgim că „ăștialalți” vor face lumină…
Mai nou ANRM a acordat licență de exploatare la Rovina. Astfel Rovina devine primul proiect minier deținut 100% de o companie privată străină fără participarea statului român. Deci noi, românii, ca stat și ca națiune nu mai avem nici un drept acolo! Bineînțeles, aceasta cu știrea Guvernului României și a mărețului său conducător, Victor Ponta. Deci s-a vândut intereselor străine o bucată din România. Începutul e mai greu, că apoi… Oare ce mai urmează?

Am fost făcut albie de porci, bălăcărit cu cele mai pitorești epitete mioritice de către susținătorii unui candidat sau ai altuia când, pe 16 noiembrie 2014, am declarat că am votat nul. Deși cu câteva zile înainte am publicat un articol în care îmi explicam opțiunea, fiecare își susținea idolul și încerca să mă convingă că al lui e mai bun. Le-am spus tuturor atunci să discutăm subiectul ăsta peste vreo jumătate de an, când vom vedea niște rezultate (sau consecințe) ale votului. Dar s-au văzut în nici două săptămâni. Deja susținători înfocați (în campanie) ai lui Iohannis nu-l mai vroiau. Nu mai strigau „Ne-am luat țara înapoi” fiindcă s-a dovedit că ne-au luat țara înapoi… Între timp au și vândut mare parte din ea…

Să presupunem că Ponta va fi „debarcat”. Cine va fi numit în locul lui? Vreun om din popor cumva? Sau tot unul din clasa politică, unul școlit pe la instituții „de prestigiu” care nu fac altceva decât să-i învețe pe cursanți cum să devină supușii caracatiței bancar-corporatiste?

Aud vorbindu-se despre alegeri anticipate. Bun. Să facem alegeri anticipate. Pe cine vom vedea pe listele de candidați? Pe cine să votăm? Pe cine să schimbăm cu cine? Schimbăm un șacal cu o hienă? Care sunt opțiunile la momentul actual?
Aceasta este o altă mare problemă a noastră: vrem să facem totul pompieristic. Ne aprindem repede la orice idee aruncată de cineva și ne avântăm ca berbecii, fără a gândi înainte.
Să luăm ca exemplu demonstrațiile de stradă. O persoană sau un grup postează pe facebook un eveniment la data… la ora… în locul… Și cheamă poporul la „mobilizare”. „Vom demonstra pentru cutare lucru.” Bun. Deși toți cei care vor participa sunt conștienți că acolo vor fi comasați și jandarmi „pentru păstrarea liniștii publice”, nimeni nu se gândește ce va face dacă situația va degenera, așa cum se întâmplă de obicei.
Oare nu ar trebui ca acei care organizează aceste manifestații – și nu mă refer aici la cei din sfera politicii – să aibă niște minime discuții cu reprezentanții participanților, să-și facă măcar un minim plan al acțiunii, să-și ia niște minime măsuri de precauție și de apărare contra forțelor de opresiune „în caz că…”?
Fiindcă sunt foarte multe măsuri extrem de simple care se pot lua de către oameni contra „robocopilor” jandarmi. Pe care NU le voi expune aici din motive lesne de înțeles. Spun doar că se poate. Jandarmii pot fi puși cu botul pe labe dacă oamenii și-ar face un minim plan și dacă aceste pregătiri nu „răsuflă”. Fiindcă asta este o altă mare problemă care a persistat (și) la noi de-a lungul istoriei: trădarea.

Așadar cu sau fără Ponta în fruntea Guvernului ce facem noi, românii? Așteptăm iarăși să ne impună alții conducătorii? Sau căutăm să propunem și, mai ales să susținem pe cineva din popor, cineva care să nu fi făcut parte din clasa politică a ultimilor 25 de ani? Am evidențiat „să susținem” fiindcă trebuie să fim conștienți că un om simplu nu are banii necesari pentru o campanie electorală. Totul depinde doar de noi.

Anul electoral 2016 vine cu pași repezi. Ne pregătim să schimbăm concret ceva sau ne pregătim să ne lamentăm iarăși pe facebook?

Fac un apel tuturor celor care au pretenția că fac parte din rândul ființelor raționale:
GÂNDIȚI, oameni buni! Gândiți cu propriul creier, nu lăsați pe alții să o facă în locul vostru! Lăsați-vă mintea să caute calea corectă, departe de orice îndoctrinare politică, religioasă sau financiară și GÂNDIȚI!

DISCERNEȚI!

Scris de Marian, 7 Iunie 2015