web analytics

Cre(ș)tinii naționali

M-am tot abținut să scriu articole defăimătoare la adresa Bisericii. Și nu fiindcă aș avea vreo fărâmă de bunăvoință pentru popi ci din respect pentru cei câțiva care au cu adevărat har și împărtășesc adevărata credință. Niște oameni simpli, trăind într-o sărăcie lucie, departe de tumultul marilor orașe și a ultra-mega-super tehnologizării, undeva unde omul modern nu s-ar mai încumeta să-și ducă traiul. Acești sihaștri, cum a fost părintele Iustin Pârvu și alți câțiva, și cum mai sunt foarte puțini, au trăit sau mai trăiesc încă în lumea lor, doar ei și Dumnezeu. Și tocmai ei, acești oameni uitați de lume, dar de care lumea își aduce aminte doar la nevoie, știu să propovăduiască adevăratele învățăminte religioase. Și nu mă refer aici doar la cele creștine. Biblia creștinilor, Coranul musulmanilor, Torah a evreilor, chiar și Bhagavata Purana a hindușilor nu diferă aproape deloc în esența lor așa cum au fost scrise cândva. Toate propovăduiesc binele, toate sunt un fel de cod al conduitei relațiilor interumane. Marea diferență o fac interpretările acestora după interesele unora.

Credincios sau nu, omul spune că este ființa supremă, civilizată, care are darul gândirii. Însă din păcate la treaba cu „darul gândirii” e mai problematic. Credincios sau nu, omul are în craniu o materie cenușie care – teoretic – ar trebui să discearnă. Ceea ce practic nu se prea întâmplă. De la „a crede” până la „crede și nu cerceta” e o cale lungă. Și sunt prea mulți cei cărora le este prea lene s-o străbată, dar impun și celor din jur să facă la fel. Pentru că așa vor ei, pentru că așa cred ei și, mai ales, fiindcă așa le spune popa. Iar ce spune popa e sfânt! Acest lucru s-a dovedit a fi cât se poate de real la emisiunea „Lumea lui John” din 18 noiembrie de la 1Tv, când Ionuț Avram a fost făcut cu ou și cu oțet de un bun cre(ș)tin care nu ar pregeta să ia gâtul cuiva doar fiindcă are altă părere. L-ar schingiui în cele mai sadice moduri și l-ar arde pe rug. Totul „în numele Domnului”, bineînțeles. Discuția deosebit de profundă, educativă, plină de politețe și de învățăminte despre „iubește-ți aproapele” și alte asemenea a fost înregistrată de Aghiuță. Persoana respectivă a fost foarte deranjată de faptul că John a avut tupeul să spună că și Biserica ar trebui impozitată.

Și de ce să nu fie? Onor guvernanții noștri cu Ponta în frunte și Dragnea de-a dreapta lui au făcut împresionanta descoperire că țara nu mai are bani. Că bugetul e pe sponci, deci trebuie scoși niște bani de undeva. Din piatră seacă, dacă e nevoie. Din inima devenită de piatră a românului și din buzunarele secătuite ale acestuia. Și s-au sfătuit ei la „Cina cea de taină” de la bufetul Guvernului că ar trebui taxat TOT. Stâlpi, poduri, baraje, puțuri, platforme betonate, nimic nu a scăpat acestor minți luminate. Deși ar mai fi ceva: prostia. Asta cred că ar aduna cei mai mulți bani și ar duce România spre „cele mai înalte culmi de progres și civilizație”.

Și totuși, de ce să nu se impoziteze Biserica? Fiindcă așa spune Dragnea? Fiindcă urmează iar un an cu alegeri și are el nevoie de cei mai buni agenți electorali – popimea?
Dar iată că minunile nu se opresc aici. Nu numai că Biserica nu va fi impozitată dar, colac peste pupăză, ca să ne cânte și cucuveaua, Bugetul pe 2014 prevede creșteri de salarii pentru preoți – a se citi popi – și, bineînțeles, fonduri pentru construcții și reparații biserici. Că nu sunt destule. Doar pentru a mai adăuga doi lei la alocația mizeră a copiilor nu sunt bani. Pentru un deținut, orice crimă ar fi făcut și oricât de macabră, statul cheltuie – din buzunarul nostru – 2.550 de lei lunar. Fiindcă și criminalii sunt și ei oameni și au drepturi, nu? Pentru hrana unui câine comunitar se cheltuie, tot lunar, circa 300 de lei. Se pare că în mintea creață a guvernanților aceștia sunt „viitorul luminos” al țării din moment ce alocația unui copil este de 42 lei. Fiindcă în România chiar nu mai avem în ce băga banii. Spitale avem destule, stă câte un pacient în câte un apartament spitalicesc de 3-4 camere, școlile la fel, chiar și acelea din cele mai îndepărtate cătune, sunt ultradotate cu ultima tehnologie, nu se mai duc elevii în fundul curții, am ajuns să avem câte doi-trei profesori pentru fiecare elev, transportul le este asigurat, cadrele didactice și medicii au ajuns să nu-și mai poată cheltui salariile fiindcă au absolut tot ce le trebuie și duc o viață mai mult decât îmbelșugată, s-a eradicat șomajul, acum fiind prea multe locuri de muncă nemaiavând cine să le ocupe, totul este absolut minunat în scumpa noastră Românie. Și atunci cum să-i discriminăm pe bieții reprezentanți ai Domnului în teritoriu? Cum am putea comite o astfel de blasfemie?

Mereu spunem că mai rău nu se poate. Și totuși iubiții noștri conducători se încăpățâmează să ne demonstreze contrariul: „Ba se poate! Ne dăm toată silința! Noi muncim pentru popor! American, german și care o mai fi. Laidies first!”

Cât despre noile taxe care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014, eu cred că, pentru a nu fi discriminare, e musai să fie taxat absolut tot, inclusiv Biserica. Iată câteva motive:

Se vor taxa rețele și conducte pentru transportul sau distribuția apei. Marea majoritate a bisericilor au așa ceva.

Împrejmuiri – gardul bisericii sau zidul împrejmuitor,

Coșuri de fum, turnuri de răcire, clădirile și construcțiile speciale anexe – Casa parohială, clopotnița, etc.

Sunt multe de impozitat și la Biserică. Inclusiv banii ceruți de popi pentru cununii, botezuri, înmormântări, bani pentru care nu se eliberează nici o chitanță. Cei care sunt denumiți – ce aberație – contribuția benevolă obligatorie! Și benevolă și obligatorie! Și fără chitanță! Păi nene Ponta, ia miruiește-i matale cu un impozit aici să vezi ce buget o să avem! Blagoslovește-i, Dragneo, cu o taxă pe tămâie, moaște și apă sfințită dacă ai vreun Dumnezeu în afară de cel pe linie maternă!

Dar mai presus de toate, DĂ-LE, DOAMNE, MINTE PURTĂTORILR DE CREIER!

Scris de Marian, 22 noiembrie 2013