web analytics

Cretinismele Puterii

De mult timp nu am mai fost atât de nervos ca în această seară. De mult timp nu mi-a mai fost pur și simplu silă că sunt OM alături de niște animale care se pretind a fi oameni. Dacă până acum înjuram printre dinți PDL-ul, de data asta impertinența lor a depășit orice limită a răbdării mele. Un cretin pe care mă-sa l-a numit Mircea are crunta nesimțire de a cataloga drept bețivi pe cei care zilele astea au murit de frig, de foame, de sete, sub nămeții ce le-au acoperit casele. Un nemernic numit Mircea Toader își bate joc pe față, public, de familiile care au pierdut pe cineva în urgia iernii, de soarta atâtor oameni blocați în propriile case, de copii, de batrâni, de toată suflarea românească. Iar PDL-ul îl susține! Că doar e de-al lor, deh…

“Din 80 de oameni sau 64, câţi au murit, unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit acolo”, spune el. Deci habar nu are câte persoane au decedat. Sau, așa cum ne-am obișnuit să fim doar cifre nu oameni, pentru el că-s 64 sau că-s 80 nu are nici o importanță. Și un asemenea dobitoc are funcție tocmai sus, la cârma țării!

Te-aș întreba, băi Toadere, copiii tot din cauza băuturii au murit? Bătrânii ăia cărora nămeții le-au acoperit casa lăsându-i fără curent electric (dacă aveau), fără apă, fără lemne, fără posibilitatea de a aprinde focul să-și facă o mămăligă chiar s-au pus pe chefuit să mai treacă timpul până vor veni salvatorii? Pentru că, dupa spusele “capetelor luminate” ale țării, ăstora le era lene să iasă si să-și lopăteze zăpada din bătătură…

“O familie cu un copil de doi ani a stat două zile sechestrată în propria casă, din cauza nămeților care le-au acoperit complet gospodăria. Ei au fost scoși joi de localnici care au săpat ore bune. În comuna Săgeata, de unde este familia, casele sunt îngropate într-un strat de patru metri de zăpadă înghețată” – Adevărul

Iată despre ce “puturoși” vorbea abia-desemnatul prim-ministru:

Foto: Adevărul, Ev.Z, RTV

Și înseamnă că și cei ce au murit în Polonia, în Ucraina și în celelalte țări europene erau beți?

Câtă perfidie! Câtă ipocrizie! Câtă nemernicie! Știu că folosesc cuvinte dure, dar cu astfel de dobitoci nu mai pot umbla “cu mănuși”. Românul de rând, care abia își duce traiul de pe o zi pe alta tot își rupe de la gură să încerce să-i ajute pe cei în nevoie. Românul de rând, cu salariul ciopârțit, mai găsește câte un bănuț să trimită niște pâine, niște apă, niște îmbrăcaminte celor năpăstuiți de vitregia naturii. Iar marii milionari stau cu fundul în jeepuri chemându-i pe cei de la deszăpezire să le curețe drumul. Nu l-am auzit, de exemplu, pe Țiriac să trimită un bidon de apă. Sau pe Videanu, Berceanu, Udrea, Copos și atâția alții. Sau chiar pe acest Toader care e zilnic pe micile ecrane, debitând astfel de aberații, îl întreb ce a făcut pentru acești oameni ca să-și permită să comenteze?  Doar Gigi Becali, așa cum e văzut el “mai într-o doagă” s-a apucat să facă ceva concret pentru acei oameni. A reușit oierul Becali să mobilizeze atât voluntari cât și utilaje cum nu au reușit toți papagalii din fruntea țării.  Guvernul…? Care Guvern? Băsescu zice că nu e cazul să se umble încă la rezerva de stat. Normal! La asta se umbla doar în campania electorală! Abia atunci va fi calamitate, când vor vedea că nu vor mai avea susținere. Așa că vor începe să umple iar pungi cu parizer, pește și alte “bunătăți” pe care le mănânci într-o zi, apoi 4 ani le plătești cu vârf si îndesat.

Însă mai este o problemă gravă: că va mai ninge sau nu, zăpada asta care este deja sau care se va mai depune, într-o zi se va topi. Și apa va trebui să curgă undeva. Iar cel mai probabil traseul apelor va fi tot prin casele oamenilor. Atunci vom avea înecați tot din cauza băuturii, băi atot-știutorule Toader?

Mă întreb cât vor mai suporta românii astfel de imbecili la conducerea țării. Iată, oamenii mor sub nămeți iar Basescu se dă cu săniuța la munte. Și probabil mai dă și pe gât câte-o “Săniuță” așa, să-i țină de cald. Probabil “baia de mulțime” nu-i mai face bine… La oase…

Nu sunt adeptul comunismului, dar nici măcar aia nu-și băteau joc de popor în halul asta, pe față. Dacă Toader ar fi spus lucrurile astea pe vremea aceea, în următorul minut era deja în beci. Se știe ce fel de beci… Însă acum e democrație, așa că orice cretin ca ăsta își permite orice.

Dacă ar fi după mine, după căderea PDL-ului – le convine sau nu, mai devreme sau mai târziu tot se va întampla și asta – așa cum s-a făcut după al doilea război mondial “vânătoarea de naziști”, ar trebui organizată în România o “vânatoare de PDL-iști”. Dintr-ăștia gen Toader. Să dea socoteală în fața națiunii pentru toate faptele, pentru toate declarațiile pur antiromânești și mai ales antiumane. Să-l judece mulțimea și tot mulțimea să-l pedepsească. Ce “Drepturile Omului”? Din punctul meu de vedere odată ce ți-ai bătut joc de un popor întreg nu mai ai nici un drept. Nici măcar dreptul la cuvânt.

Iarna trecută același Toader îi sfătuia pe directorii de școli din mediul rural să taie copacii de pe marginea drumului ca să aibă lemne să facă focul în sobele din clase. Probabil el crede ca în România te apuci de tăiat copaci când vrei și de unde vrei… Dar nu cumva Doamne – ferește să ceri ajutor de la Stat! Că doar de aia se cheamă Stat: stă și ia. De dat… nu are. Nu are pentru cetățeni, ci doar pentru cei “mai egali” decât noi.

Dar eu unul nu-l găsesc vinovat doar pe Toader pentru ceea ce a declarat. Vinovați sunt și acei asa-ziși moderatori cărora le place circul, lăsând pe fiecare dobitoc să spună orice îi debitează mintea. De ce nu i-au spus cei de la Realitatea “Ho, nene, stai putin. Când faci asemenea afirmații vii cu niște dovezi clare. Aduci certificate medico-legale, te duci la fața locului și discuți cu rudele decedaților, te convingi personal de ceea ce spui. Altfel pot spune și eu că vorbește băutura din tine”, etc, etc, etc.

În concluzie, eu m-am convins că România NU are nici o șansa de salvare. Până nu dispar atât Basescu cât și PDL-ul în România NU există nici cea mai mică șansă de mai bine pentru noi, cei “de jos”. Cred că ne va lua încă vreo 30 de ani doar să reparăm ce au distrus ăștia în 3. Și abia apoi să începem să construim. Asta dacă nu-i vom alege iar. Că doar punga portocalie face minuni în campania electorală!

Privind situația de ansamblu a țării mi-am amintit de o poezie din 1997 de-a lui Adrian Păunescu.  Parcă a fost scrisă azi. Le-o dedic din toată inima iubiților noștri conducători:

MARȘ DE ADIO

La muncă, derbedei, că trece anul
Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
Cristosul  mamii voastre de nemernici.
Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.

C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
Si i-aţi distrus averile şi steagul.
S-ajungem colonia de ocară
Care-şi  va cere scuze în maghiară.
Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.

Şi, prin vânzări de ţară infernale,
Aţi omorât cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearcă,
Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
Întoarceţi România-n Evul Mediu.

Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
V-aş desena cu acul, să vă sperii.
Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
Ci credite din călimări străine.
Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
Şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.
Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
S-au compromis negustorind Ardealul.

De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
Cum v-au putut părinţii voştri face?
Ce condimente le-au picat în spermă
De e trădarea voastră-atât de fermă ?
Aţi pus nenorocita voastră labă
Pe-această tristă ţară basarabă.

Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
S-o faceţi curva voastră de serviciu.
Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
Aţi inventat examene severe,
Supunere poporului spre-a-i cere.

Şi toată zbaterea a fost degeaba
Că-n nas mai marii v-au închis taraba.
Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
Actori într-o politică obscenă.
Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară ,
Ia cereţi-vă, puţintel, afară.

Decât să vă trimită ţara noastră,
Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
Si nu albanizaţi această ţară .
Băgaţi viteză, că vă trece anul
Si s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
Şi ce vă pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fănuş cel mare :

„Nenorociţilor, se rupe şnurul,
La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”

 

Scris de Marian, 14 februarie 2012