web analytics

Democrația anarhică, model secuiesc

De câtva timp încoace secuii și-au luat nasul la purtare cu mult peste limita admisibilă. Înțeleg faptul că acum este democrație, că fiecare este liber să facă tot ce dorește. Însă… liber în limitele legii! Ce se întâmplă astăzi în Harghita și Covasna nu se poate numi în nici un caz democrație, ci anarhie. Iar asta mai ales fiindcă autoritățile statului știu, văd, dar privesc spectacolul și nu fac absolut nimic!

Cel mai recent caz m-a făcut să iau o decizie drastică: nu voi mai vota politicieni actuali! Votul meu îl va mai primi doar cel pe care îl voi vedea făcând ceva concret spre binele țării și al românilor. Dacă s-a ajuns ca un copil de clasa a IX-a să fie amenințat cu moartea și în pericol de exmatriculare datorită simplului fapt că a purtat o bentiță tricoloră pe teritoriul României, atunci e clar că țara asta se duce dracului. Și culmea, politicienii, cei pe care noi i-am votat, pun vârtos umărul la distrugerea până la desființare a națiunii române tocmai prin lipsa lor de reacție! Sunt mult prea ocupați cu protejarea propriilor privilegii, când să mai găsească timp și pentru țară, pentru noi, prostimea?

Am găsit câteva articole, ca un scurt film al evenimentelor: fata, Sabina, ca și alți câțiva colegi, a purtat o bentiță tricoloră pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Aceeași bentiță a purtat-o și a doua zi. Iar de data asta unii, atât elevi cât și cadre didactice, au fost cam deranjați de „impertinența” ei. Citez din articol: „Pentru gestul de a purta bentiţă tricoloră la şcoală, eleva a fost nevoită să dea explicaţii în faţa directorului, iar, azi, diriginta i-a tăiat bentiţa cu o foarfecă.
La această oră, consiliul profesoral decide dacă o va exmatricula pe eleva acuzată de propagandă românească într-o şcoală din Covasna.”

Ăștia-s căzuți în cap? Să exmatriculezi o elevă româncă pentru că a purtat o frântură de tricolor pe teritoriul României? Propagandă românească? Asta-i strigător la cer!

În alt articol citim că Poliţia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei din Covasna care a fost ameninţată pe o reţea de socializare, după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, pe 15 martie, de ziua maghiarilor.

Altă aberație! Că este căutat cel care a proliferat amenințări „pe o rețea de socializare” – în speță facebook, dar nu spunem, că se consideră reclamă – e corect, normal și de înțeles. Ce nu pot eu înțelege este altceva: de ce nu sunt luați la întrebări și diriginta și directorul și consiliul profesoral? Să spună clar de ce nu are voie un elev român să poarte tricolorul într-o școală din România? Conform cărui articol de lege? Cotidianul.ro publică și fotografia cu acele amenințări:

Şeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX: “Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză şi să finalizeze până mâine (joi – n.r.) la prânz un raport”.

Deci însuși șeful ISJ Covasna consideră că fata a avut un comportament aberant, nicidecum cadrele didactice!

Citim în alt articol, de pe site-ul Realitatea.net: „Gestul a deranjat elevii maghiari, aceștia raportând cazul la Inspectoratul Școlar Judetean care a demarat deja o anchetă.” Deși povestea e mai veche. „De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie”, a declarat eleva într-un interviu pentru Cotidianul.

Din câte știu eu ziua de 1 Decembrie a fost într-o sâmbătă, deci nu s-au ținut cursuri. Posibil să se fi facut diverse activități în școală cu ocazia Zilei Naționale, dar asta vor trebui să constate organele de cercetare.

Am găsit – bineînțeles tot pe facebook, da’ nu spun, că în presă asta-i reclamă – o fotografie pe care am preluat-o fără nici o rezervă. Transmiteți-i felicitările voastre. Și aceleași felicitări le puteți transmite și Ministerului Educației și Guvernului și Parlamentului României și, de ce nu, chiar și la forurile europene!

Eu sunt de părere că Keresztely Irma ăsta (cacofonie intenționată) ar trebui zburat pur și simplu din învățământ fără nici un drept de apel! Un șut în partea dorsală și valea în Ungaria dacă nu încape aici! Nici măcar șomaj să nu primească! Nimic! La fel și susținătorii săi. Cadre didactice, consiliul profesoral, toți afară! ALOOOOO! Ministerul Educației din România, voi ce mama naibii păziți acolo? Urniți-vă fundurile de pe scaune și mergeți în Covasna să faceți ordine! Că dacă ne apucăm să facem noi se lasă cu oase rupte și cu jale!

La chestia de pe 1 Decembrie nu s-a autosesizat nimeni? Inspectoratul Școlar, IPJ, alte autorități? Știu că mă repet, dar din cunoștințele mele de geografie și nu numai, școala respectivă se află pe teritoriul României și este subordonată Ministerului Educației din România! Ca să vezi! „Gestul a deranjat elevii maghiari”… Păi ăștia ducă-se frate, în Ungaria, dacă ei se cred maghiari și aici nu mai au loc de români! „Elevi maghiari”? Băi dobitocilor, voi la născătoare ați căpătat cetățenia română! Deci sunteți români și voi, oricât vă convine sau nu!

Cotidianul.ro prezintă un interviu mai amplu cu Sabina. Citiți și trageți concluziile.

Iar cireașa de pe tort o găsim în jurnalul.ro: Facebook a șters fotografia elevei care a fost amenințată pentru că a purtat bentiță cu tricolorul într-o școală din Covasna! De ce? Și pe ăștia îi deranjează tricolorul nostru? Văd sute de poze cu fete în costume de baie din steaguri americane, englezești și altele. Nu-i deranjează. Dar o bentiță românescă da.

Update: se pare că totuși poza a fost reîncărcată și încă mai poate fi văzută.

Ce ar mai fi de spus după toate astea? Eu cred că nimic. Trebuie doar făcut. Luate măsuri drastice, la limita dictaturii. Și absolut nimeni nu ar trebui să deschidă gura în Europa. Dacă nu se poate cu diplomația, atunci să ne apărăm țara cu forța brută! Niște jeguri iredentiste fac lega în România? În lanțuri cu ei! Atâta timp cât trăiesc pe teritoriul acestei țări vor respecta cu sfințenie Constituția și legile României! Dacă nu, afară! În Ungaria sau unde vor ei.

Ce măsuri s-ar impune? În primul rând, dacă tot se vrea revizuirea Constituției, sunt de părere că ar mai trebui adăugat un punct la articolul 13. Adică:

ARTICOLUL 13
(1) În România, limba oficială este limba română

(2) Cetățenii români, indiferent de apartenența etnică, au obligația de a cunoaște și a utiliza limba română pe întreg teritoriul României.

O altă măsură care consider că ar trebui introdusă în Constituție, este ca în România învățământul să se desfășoare în limba română pe tot teritoriul său. În limbile materne se va învăța în școlile particulare, dar și acestea să aibă ca materie obligatorie limba română!

Manualele școlare să fie unice pe tot teritoriul României. Asta înseamnă că atât elevul din Constanța cât și cel din Maramureș sau Craiova su Botoșani sau Covasna va studia aceeași materie. Iar BAC-ul să se dea obligatoriu în limba română! Limba maternă să fie opțională.

Toate manualele, unice la fiecare materie, să fie aprobate de Ministerul Educației din România. Predarea după manuale redactate în Ungaria sau în alte părți să fie pedepsite drastic prin excludera fără drept de apel din învățământ a cadrului didactic respectiv, amendă usturătoare, de ordinul a zecilor de mii de euro sau chiar ani grei de închisoare pentru înaltă trădare.

Vi se pare prea mult? Nu cred. De ani de zile tot „parlamentăm” degeaba. De ani de zile tot încercăm să-i facem să înțeleagă, în mod diplomatic, că și ei trăiesc în România și sunt cetățeni români. Trebuie să facem odată ordine în țara asta. Se poate. Dar trebuie să se și vrea. De-ăștia de-alde Hunor, Bela, Tokes și alții… Ciocu’ mic, că v-am dat destule și vi s-a urcat la cap.

Vreți autonomie? Iată o idee, preluată de pe facebook:

Dar să vedem…

Cum am mai spus, sunt întru totul de acord cu articolul lui Valentin Roman. Fiindcă e o vorbă, „ai grijă ce-ți dorești!” Ce te faci tu, secuiule, dacă vrei să pleci undeva, în Ungaria, de exemplu? Eu, ca stat român, nu vreau ca tu să-mi tranzitezi nici teritoriul, nici spațiul aerian! Uite-așa, că nu vreau eu! Fiindcă tu, cu Ținutul tău nu faci parte nici din UE nici din NATO nici din alte formațiuni. Deci nu ai unde să mă pârăști. Nu ai semnate tratate internaționale, nu ești recunoscut de nimeni ca stat de sine-stătător. Cum a scris și Valentin, eu nu-ți permit accesul la muncă pe teritoriul meu. Te descurci singur. Îți faci propria monedă, probabil forintul secuiesc pe care oricum eu, statul român, nu ți-l recunosc. Îți faci industrie, agricultură, drumuri, sistem sanitar, sistem de învățământ… Totul singur, fiindcă de la România nu ai să vezi un leu. Doar ești autonom!

Sau, dacă tot o ții pe-a ta cu Ungaria Mare, uite un loc pentru Ținutul Secuiesc:

Mă întreb cum de pot conviețui atâtea etnii în Constanța, de exemplu? Greci, turci, tătari, bulgari, ucrainieni, musulmani și alții, iar tu, secuiule, nu mai ai loc de noi! Minoritatea germană nu cere autonomie! Nici cea sârbească. Nici cea armenească. Doar ție nu-ți mai ajunge!

Dacă e să aruncăm o privire în istorie, noi acum 3-4-5 mii de ani construiam aici cetăți. Tu pe unde ai umblat până prin secolul XII, când apar primele însemnări despre tine? Și zici că Ardealul e al tău…? Ha! Mai gândește-te…

De unde ura asta față de om în general și față de români în special? Oricum nu ai nimic de câștigat. De ce nu poți trăi în armonie, să pui și tu umărul să ridicăm țara asta, să ne facem traiul mai bun tuturor? Întrebări retorice…

Și pentru că tot am adus vorba despre revizuirea Constituției, consider că ar fi bine să se aducă modificări și articolelor 5 și 6, astfel:

ARTICOLUL 5 spune:
(1) Cetăţenia română se dobândeşte, se păstrează sau se pierde în condiţiile prevăzute de legea organică.

(2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.

În opinia mea, punctul (2) ar putea fi modificat astfel:

(2) Cetățenia română poate fi retrasă aceluia care săvârșește acte grave ce aduc atingere suveranității, unității și integrității naționale.

Iredentismul să fie principalul motiv pentru pierderea cetățeniei. Iar odată retrasă cetățenia unei persoane, aceasta va avea interdicție de mai intra pe teritoriul României.

ARTICOLUL 6
(1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

(2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.

(3) În relațiile cu instituțiile statului orice cetățean va fi doar cetățean român, fără a se specifica apartenența față de o etnie sau naționalitate minoritară.

Altfel spus, ești cetățean român. Punct. Că ești de etnie romă sau faci parte din minoritatea maghiară, germană, turcă, tătară, sârbă sau oricare alta nu are nici o relevanță. Ești liber să-ți păstrezi tradițiile, să vorbești limba maternă acasă la tine sau în comunitatea ta, dar în rest ești cetățean român. Vorbești românește, te integrezi în societate ca oricare alt român. Și, în primul rând, respecți Constituția României și legile.

Sunt niște păreri strict personale despre cum aș vedea eu doar câteva modificări în Constituție, deși ar mai fi și altele. Fiindcă sunt român, îmi iubesc țara și vreau să trăiesc aici în liniște și armonie. Nu sunt adeptul violenței, însă dacă prin diplomație nu se poate rezolva nimic, atunci asta e… Mâna pe par și parul pe spinarea celor care vor să-mi facă mie ordine în țara mea, în casa mea.

Odată cu acest nou incident din Covasna mi-am pierdut și ultima fărâmă de încredere, atât cât mai aveam, în actualul Guvern și în actualul Parlament. Atâta timp cât unul ca Csibi Barna încă mai umblă liber prin țară, Hunor și Tokes tot țipă în gura mare că vor autonomie și să se modifice Constituția cum vor ei iar cei care au „anchetat-o” pe Sabina pentru purtarea bentiței tricolore continuă să lucreze în învățământul românesc fără să se ia măsuri împotriva lor, atunci înseamnă ori că am ales niște politicieni complet idioți care nu sunt în stare să gestioneze destinul propriei țări, ori că aleșii noștri știu foarte bine ce fac și vor să ne extermine ca națiune.

Însă un lucru este sigur, cel puțin în privința mea: nici un politician din actuala conducere, indiferent din ce formațiune politică ar face parte, nu va mai primi vreun vot de la mine. Nu văd niciunul care să merite!

Scris de Marian, 21 martie 2013
seers cmp badge