web analytics

Politica struțului în țara cu secui

Au trecut deja două zile de când scandalul bentiței a luat amploare. Mii de români s-au solidarizat cu Sabina atât pe site-urile de socializare cât și prin manifestații în mai multe orașe din țară. Urmarea…? Așa cum ne-am obișnuit, zero.

Ieri „a ieșit la rampă” suspendatul care încă mai crede că (și) eu îl mai consider președinte. A behăit despre revizuirea Constituției. Că asta-l doare pe el personal. Cică să se țină cont de voința poporului de la Referendumul din 2009… Ăsta pe zi ce trece are mintea tot mai încețoșată. Din câte rețin eu – și memoria încă nu-mi joacă feste – a mai fost un Referendum anul trecut, pe 29 iulie. Când tot poporul a hotărât ceva. De ce să nu se țină seama de ăsta? C-așa vrea el. Fiindcă știe că va fi o furtună când își termină mandatul. Dar despre situația din Covasna, nici un cuvânt. Normal! „Prietenii știu de ce!” Doar n-o să-i supere tocmai acum pe Hunor, Bela și alții. Unde o să-și mai petreacă el concediile? Și a mai avut și impertinența să spună de la bun început că va răspunde doar la câte o singură întrebare, strict pe subiectul despre care va vorbi. Asta ca să se asigure că nu va fi deranjat cu întrebări incomode. Iar vajnicii noștri reporteri prezenți acolo au făcut doar cum a spus el. De ce? De ce nu s-au ridicat toți să spună „alo, tovarășu’! Noi vrem să ne spui care-i treaba în Covasna! Despre Constituție mai vorbim. Dar Covasna arde acum!” Iar dacă hăhăitoru’ nu ar fi vrut să răspundă, ceea ce garantat ar fi făcut, reporterii să-și fi luat toți „jucăriile” și să-l fi lăsat să răspundă la pereți… Bineînțeles, cu excepțiile de rigoare, gen B1 Tv și alții asemenea lor.

Bun. Deci ăla care-și zice președinte n-a suflat o vorbă despre ceea ce-l doare pe român.

M-aș fi așteptat, în contrapartidă, să iasă prim-ministrul Ponta „la interval” să ne spună ceva concret. Ce se întâmplă acolo, ce măsuri se iau, ce face Guvernul în privința asta. Dar… Tăcere deplină. Struț.  Ponta (adică echipa lui) tot postează pe facebook tot felul de bazaconii dar despre Covasna nimic. Într-una dintre postări citim: „Sunt foarte hotărât să lupt împotriva oricărui gen de discriminare – cum este aceea că românii și bulgarii vin în Marea Britanie să facă lucruri rele sau să obțină slujbe ilicite.” Etc

Tulai, Doamne, vorba ardeleanului! Domnul prim-ministru este foarte hotărât să lupte împotriva oricărui gen de discriminare. Oriunde, dar nu în România! Fiindcă tot ce se întâmplă prin Covasna și Harghita sunt doar niște glumițe între copii, nicidecum discriminare! O elevă de clasa a IX-a amenințată cu moartea și în prag de exmatriculare fiindcă a avut impertinența de a purta la școală o frântură din drapelul național, copii de clasa a V-a puși de cei din clasa a XII-a în genunchi la colț pentru a-și cere iertare că și-au vopsit fața în culorile steagului românesc probabil nu sunt lucruri demne de a atrage atenția domniei-sale… La fel nu am mai auzit nimic despre pișpirică ăla din Oradea care a făcut circ la poliție nevrând să-și facă poza pentru buletin fiindcă era Tricolorul românesc în spatele său. Dar deh, ta-su e consilier local al UDMR, cum să-l supărăm cu pretențiile noastre românești? Oare cum a ajuns mucosul de 14 ani, care abia își face buletinul, să ridice astfel de pretenții? Bănuiesc că „domnul consilier”, ca tată, nu are nici un „merit” în treaba asta… Îi văd tocmai de aici cerculețul deasupra capului… Dar, cum am spus, totul s-a stins ca un foc de paie și s-a așternut liniștea…

Bun. M-am lămurit și cu Ponta. Ăsta prim-ministru adevărat!

Ministerul Educației…? Liniște totală și din partea asta. Ieri, 21 martie, Inspectoratul Școlar Județean Covasna dă un comunicat de presă de-a dreptul imbecil. După toate câte s-au văzut prin școlile covăsnene, Kerestely Irma, șeful inspectoratului, spune că toate sunt roz și toți sunt niște îngerași. Că nu există nici un fel de discriminare, bla-bla-bla… Citeam dimineață prin presă că în timp ce se desfășurau protestele din fața școlii respective, reprezentanți ai Ministerului Educației au ajuns la Covasna. Și… s-au evaporat. N-am mai găsit nimic despre asta. Cât au stat, ce au făcut, ce au constatat, ce este adevărat și ce nu în toată tevatura asta, ce măsuri au luat… Nimic. „Afară plouă”… S-au dus boi și au plecat vaci. Dacă or fi plecat, dacă nu cumva încă mai „cercetează” ospitalitatea covăsnenilor de vârf și mai trag niște „concluzii” cu multe grade pe la vreo pensiune din zonă… În rest – „zonă crepusculară”…

M-am gândit apoi că poate Crin Antonescu, ca președinte al Comisiei de Revizuire a Constituției va spune ceva. O părere, chiar și pur personală despre ce ar trebui modificat sau cum ar trebui acționat pentru ca pe viitor să se poată evita astfel de incidente…. Tot nimic!

M-am așteptat ca măcar MAI să spună ceva concret pe tema asta, cum gestionează ei situația, ce măsuri se iau. Dar ți-ai găsit… Au tras puternic aer, și-au umflat piepturile și au scăpat un pârț spre presă, adică spre noi. Ca să ne facem o idee despre justiția tipic românească:

Facebook a închis contul lui Zsolt Lendvay Simon. E bine. Dar el, infractorul căruia i s-a făcut dosar penal cu autor necunoscut, când va fi închis? Știm cine este. Numai Poliția nu știe. Sau nu vrea să știe…?

Am făcut pe facebook un apel către toți politicienii aflați în lista mea – și sunt vreo câțiva parlamentari și miniștri – să-și exprime o opinie în privința „Scandalului Bentița” și să-mi spună ce măsuri concrete se iau. Iată, au trecut mai bine de 24 de ore și nu am primit nici măcar o scurtă referire la asta. Tăcere mormântală. Dar continuă să posteze orice altceva. Ce mă întristează mai mult este faptul că pe unii îi cunosc personal de ani de zile, am mai stat la o cafea, la o țigară, am aruncat pungi cu apă de la balcon în copilărie… Și nimic! S-au ajuns, domnii! Și cum nici o minune nu ține decât trei zile, mâine, sâmbătă, toți aceștia vor zbura fără drept de apel din lista mea! Iar când or să-mi mai ceară voturi o să-i trimit în Covasna la cerșit. Indiferent cine este sau din ce formațiune politică face parte. Nu-mi pasă. Toți fac politica struțului. Viteji înainte de alegeri, dar dispar în momente de cumpănă.

Ca și până acum, am votat cu toții ca să ne aflăm în treabă. De 23 de ani alegem și realegem același lucru. Persoanele votate sunt diferite, dar „spatele” este asigurat de aceiași îmburgheziți post-decembriști. Decizia mea poate părea drastică, însă nu văd altă cale. Dacă va mai urma cineva exemplul meu rămâne la latitudinea fiecăruia. Eu unul nu mai votez politicieni din actualele partide sau care au o oricât de mică legătură cu vreo persoană dintre „grei”. Nu. Ajunge! Prefer să votez un badea Gheorghe din Crăcănații de Vale care zeci de ani a dovedit că știe să lucreze pământul decât vreun „mare specialist” cu zece facultăți moderne. Prefer să votez un strungar care știe să facă o piesă de calitate și știe cum s-o vândă decât un terchea-berchea care habar n-are cum se pornește strungul dar e mare „manager”.

Mai suntem totuși destui români. Români adevărați. Cărora, contrar aleșilor, chiar ne pasă de soarta țării. Care ne încăpățânăm să nu plecăm de aici, oricât și-ar dori-o ei.

Recent am mai preluat o listă cu tot ce s-a distrus, jefuit și/sau vândut în România în ultimii 23 de ani, sub oblăduirea celor pe care noi i-am pus în fruntea țării. Intrați aici, pe site-ul Națiunea și concluzionați. Eu unul m-am îngrozit pur și simplu. M-am umplut de furie. Păi cum și unde naiba să mai muncești în țara asta?

Am mai spus-o și în alte părți și o susțin în continuare: ponind de la FSN, FDSN, PSDR, PDSR, PD, PDL, PSD, PNL, PC până la actualul USL, neuitându-i, bineînțeles nici pe „prietenii” din UDMR, nimeni nu a făcut nimic bun pentru români și pentru România. Absolut toți, din ’89 încoace, au fost puși doar pe căpătuială și distrugere. De 23 de ani încoace am ales doar trădători de țară și de neam. Nici unul mai breaz decât celălalt. Ne-au sărăcit, ne-au aruncat în sclavie, au pornit un genocid cumplit. Ceaușescu a fost mic copil față de ăștia.

Îmi voi recăpăta într-o anumită măsură încrederea în politicienii români doar dacă în perioada imediat următoare vor face niște lucruri concrete, să mă convingă că vor binele țării. Reiau din articolul precedent, „Democrația anarhică, model secuiesc”:

Ce măsuri s-ar impune? În primul rând, dacă tot se vrea revizuirea Constituției, sunt de părere că ar mai trebui adăugat un punct la articolul 13. Adică:

ARTICOLUL 13
(1) În România, limba oficială este limba română

(2) Cetățenii români, indiferent de apartenența etnică, au obligația de a cunoaște și a utiliza limba română pe întreg teritoriul României.

O altă măsură care consider că ar trebui introdusă în Constituție, este ca în România învățământul să se desfășoare în limba română pe tot teritoriul său. În limbile materne se va învăța în școlile particulare, dar și acestea să aibă ca materie obligatorie limba română!

Vi se pare prea mult? Nu cred. De ani de zile tot „parlamentăm” degeaba. De ani de zile tot încercăm să-i facem să înțeleagă, în mod diplomatic, că și ei trăiesc în România și sunt cetățeni români. Trebuie să facem odată ordine în țara asta. Se poate. Dar trebuie să se și vrea. De-ăștia de-alde Hunor, Bela, Tokes și alții… Ciocu’ mic, că v-am dat destule și vi s-a urcat la cap.

Tot din articolul precedent:

Consider că ar fi bine să se aducă modificări și articolelor 5 și 6, astfel:

ARTICOLUL 5 spune:
(1) Cetăţenia română se dobândeşte, se păstrează sau se pierde în condiţiile prevăzute de legea organică.

(2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.

În opinia mea, punctul (2) ar putea fi modificat astfel:

(2) Cetățenia română poate fi retrasă aceluia care săvârșește acte grave ce aduc atingere suveranității, unității și integrității naționale.

Iredentismul să fie principalul motiv pentru pierderea cetățeniei. Iar odată retrasă cetățenia unei persoane, aceasta va avea interdicție de mai intra pe teritoriul României.

ARTICOLUL 6
(1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

(2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.

(3) Atât în relațiile interumane cât și în cele cu instituțiile statului orice cetățean va fi doar cetățean român, fără a se specifica apartenența față de o etnie sau naționalitate minoritară.

Altfel spus, ești cetățean românPunct. Că ești de etnie romă sau faci parte din minoritatea maghiară, germană, turcă, tătară, sârbă sau oricare alta nu are nici o relevanță. Ești liber să-ți păstrezi tradițiile, să vorbești limba maternă acasă la tine sau în comunitatea ta, dar în rest ești cetățean român. Vorbești românește, te integrezi în societate ca oricare alt român. Și, în primul rând, respecți Constituția României și legile.

Sunt niște păreri strict personale despre cum aș vedea eu doar câteva modificări în Constituție, deși ar mai fi și altele. Fiindcă sunt român, îmi iubesc țara și vreau să trăiesc aici în liniște și armonie. Nu sunt adeptul violenței, însă dacă prin diplomație nu se poate rezolva nimic, atunci asta e… Mâna pe par și parul pe spinarea celor care vor să-mi facă mie ordine în țara mea, în casa mea.

Revenind la cazul din Covasna, consider că aici trebuiesc luate măsuri drastice, chiar la limita dictaturii.

În primul rând excluderea totală și fără drept de apel din învățământul românesc a tuturor cadrelor didactice implicate care au dat dovadă de antiromânism. De la inspectorul general școlar și diriginta elevei până la Consiliul Profesoral care, în loc s-o ajute, lua în discuție exmatricularea Sabinei. Persoanele astea nu merită nici măcar șomajul. Ba dimpotrivă, ani grei de închisoare pentru iredentism, trădare, instigare la violență, etc. Fiți liniștiți, nu rămânem fără cadre didactice. Sunt destui cei care caută o catedră. Și cei mai mulți dintre ei chiar o merită.

În al doilea rând, deși la fel de important, introducerea obligativității intonării imnului național la prima oră a fiecărei zi de curs în toate școlile din România. La fel, în fiecare sală de curs, laborator sau sală de sport din cadrul instituțiilor de învățământ din România să fie arborat drapelul românesc. Tricolorul. Așa cum până în 1989 în fiecare sală era tabloul lui Nicolae Ceaușescu.

Manualele școlare să fie unice pe tot teritoriul României. Asta înseamnă că atât elevul din Constanța cât și cel din Maramureș, Craiova, Botoșani sau Covasna va studia aceeași materie. Iar BAC-ul să se dea obligatoriu în limba română! Limba maternă să fie doar opțională.

Toate manualele, unice la fiecare materie, să fie aprobate de Ministerul Educației din România. Predarea după manuale redactate în alte țări să fie pedepsite drastic prin excludera fără drept de apel din învățământul românesc a cadrului didactic respectiv, amendă usturătoare, de ordinul a zecilor de mii de euro sau chiar ani grei de închisoare pentru înaltă trădare.

Și lista este deschisă, oricine poate veni cu o idee sau adăugire. M-am referit aici doar la învățământul românesc și cetățenia română. Voi reveni în alt articol cu măsuri care consider că ar trebui luate și în alte domenii.

Dar deocamdată vreau să văd măcar câteva măsuri concrete luate de către politicienii noștri în privința acestui caz din Covasna. Să nu încerce să mă aburească cu „asta-i legea”, cu tratatele internaționale, cu UE, cu FMI și alte aberații. Nu ține. Dacă își pot vota privilegiile pe loc, în doar o zi, înseamnă că pot vota și ceva de maximă urgență pentru binele țării. Fără multe parlamentări, fără UDMR, fără alte intruziuni. Se poate. Marea problemă este că trebuie să se și vrea.

Să vedem dacă vor ridica struții capetele sau vor continua cu aceeași politică. Nu de alta, dar tare mi-i că ținând capul în nisip se vor trezi cu tăvălugul poporului român deasupra lor. Și cel mai probabil se va lăsa cu vărsare de sânge și regrete tardive…

Am găsit portretul unui politician român dar nu știu care dintre ei este. Poate se recunoaște cineva:

Vă îndemn să ascultați și să luați aminte:

Scris de Marian, 22 martie 2013