“Când, la sfârşitul deceniului IX al veacului trecut, se puneau în mişcare aşa zisele “revoluţii de catifea”, urmate de Lovitura de Stat sângeroasă de la Bucureşti, se puneau, de fapt, şi bazele GENOCIDULUI la care este condamnată populaţia României. Cetăţenii sunt supusi saracirii şi înfometării, veniturile lor sunt dijmuite sălbatic pentru ca oligarhia să poarte războaie de agresiune în diferite părţi ale lumii, la remorca imperialismului mondial, totodată ca privilegiile să se menţină în cercul restrâns al stăpânilor planetei. In acest scop mica proprietate şi cea mijlocie au fost practic desfiinţate, de vreme ce 90% din societate nu mai are aproape nimic.” – Titus Filipas
Daca este adevarat sau nu, va judeca fiecare in parte. Eu voi continua sa enumar cateva minuni ale Epocii de Aur:
– Canalul Dunare-Marea Neagra, “Magistrala Albastra”
– Flota – 288 nave, dintre care 16 de mare tonaj (peste 55000 tone fiecare), pe locul 4 in lume in anul 1990. Acum… Multumim din inima basescului…
– Metroul Bucuresti, “Trenul Galben Fara Cai”,
– Transfagarasanul (construit intre 1970-1974, 92 km), Autostrada Bucuresti – Pitesti (1960 – 128 km),
– Peste 30 hidrocentrale, care au dus la independenta energetica a Romaniei,
– Crese, gradinite, scoli, spitale, sute de hoteluri in statiuni, peste 3,5 milioane apartamente din beton armat,
– Casa Poporului pe Bulevardul Victoria Socialismului, Bucuresti
– Nu existau someri, boschetari sau analfabeti. Aveam industrie, agricultura, scoli, locuri de munca si locuinte pentru toata lumea! Aveam fabrici, uzine, tehnologie si capacitate de productie, puteam produce orice in tara. Nu depindeam de nimeni, nu eram la mila nimanui! Nu erau proxeneti sau magazine second hand cu vechituri infecte,
– Datoria externa era ZERO LEI in aprilie 1989! Romania era o tara libera, suverana si independenta politic, economic si militar si nu avea baze straine pe teritoriul sau. Eram IN SIGURANTA pe strada si copiii se puteau juca linistiti in fata blocului fara sa fie furati si vinduti pentru organe sau pur si simplu ucisi de descreierati,
– Nu erau E-uri in mancare (E621 cauzeaza dependenta si obezitate), nu erau vaccinuri cu mercur sau aluminiu care distrug nervii din creier si cauzeaza ADHD si AUTISM, nu erau antene cauzatoare de cancer pe bloc, nu se importa gunoi din vest care sa fie aruncat in rauri, pe camp sau pe marginea drumurilor,
– Datorita unui sistem de irigatii foarte bine pus la punct, Baraganul era denumit “Granarul Europei”. Lasand deoparte rapoartele umflate, Romania chiar producea si exporta in toata lumea.
– Romania si romanii erau RESPECTATI in lume!
Care este situatia ACUM?
In ultimii ani s-a revenit asupra ideii – enuntata tot in perioada comunista – de a face Bucurestiul un oras – port prin constructia canalului Dunare – Bucuresti. Desi personal ma indoiesc ca voi apuca sa vad cu ochii mei asa ceva. Marea mea curiozitate ar fi CINE va lucra acolo si daca nu se vor intampla (si) accidente…
Conform adevarul.ro, la 10 martie 2010, flota romana mai numara… 6 nave! ce s-a intamplat cu celelalte? Pana sa-l intrebam pe Basescu, gasim lucruri interesante la stareanatiunii.com.
La 20 septembrie 1975 s-a inceput construirea efectiva a metroului bucurestean. Pe 16 noiembrie 1979, din Depoul Ciurel pleca spre staţia Semanatoarea primul tren de metrou pe un tronson de 8,1 km pana la statia Timpuri Noi. Pana la schimbarea regimului comunist, in 1989, in 14 ani, s-au dat in folosinta 56 de kilometri de linie de metrou. Din 1990 pana la 1 iulie 2011, in 21 de ani mai sunt dati in folosinta doar 11 km.
In 4 ani s-a construit Transfagarasanul cu 92 de km trecand prin creierii muntilor, iar in 21 de ani de democratie abia s-au dat in folosinta 166 km de autostrada prin camp deschis…
Personal nu am auzit sa se mai fi construit vreo hidrocentrala in cei 22 de ani scursi de la Lovitura de Stat.
Ce putem spune azi despre Romania comunista versus Romania capitalista?
Asemanari:
– Avem aceleasi hidrocentrale construite pana in 1989, cu precizarea ca pe unele, cat de curand le vom face cadou.
– Avem aceleasi termocentrale construite pana in 1989 si aceleasi retele de transport electric
– Avem aceeasi centrala atomica
– Avem aceleasi sosele si autostrazi in proportie de 99%
– Avem aceleasi spitale construite pana in 1989
– Avem aceleasi camine, complexe, studentesti si aceleasi facultati de stat
– Stam si acum la cozi. Diferenta e ca acum stam la coada la banca, la coada sa platim impozitul sau gazul, la coada sa prindem mai stiu eu ce promotie sau la coada sa depunem cererea de somaj…
– La fel ca pana-n 1989, vedem hotul dar inchidem ochii
– La fel ca pana-n 1989, ne uitam la TV si nu avem mare lucru de vazut
– La fel ca pana-n 1989 ne mintim spunandu-ne ca:”presedintele singur, nu are ce sa faca”
– La fel ca pana-n 1989 ne plangem ca-i greu dar noi o ducem bine
– La fel ca pana-n 1989 ne amenintam copiii sa invete bine, spunandu-le ca “fara carte nu au parte”
– La fel ca pana-n 1989 cei fara carte sau cu studii cumparate, sunt numiti politic in functii de conducere
– Avem aceleasi parcuri dar distruse, aceleasi zone de agrement dar ruinate, aceleasi baze de tratament dar instrainate sau lasate in paragina, aceleasi lacuri termale si bai populare dar acum cu taxe mult mai mari
– Avem aceleasi mine dar inchise, aceleasi sonde petroliere dar cesionate pe 2 lei, aceleasi gradinite si camine
– Avem aceleasi bogatii naturale, inepuizabile (aur, neferoase, marmura, minereuri feroase, uraniu, gaz, hidrogen sulfurat…)
– Avem aceleasi centre de cercetare dar fara cercetatori
– Si acum ca si pana-n 1989, ne multumim sa spunem bancuri despre politicieni
– Si acum ca si pana-n 1989, ne lasam condusi precum vitele la abator.
Deosebiri:
– Hidrocentralele pe care le (mai) avem sunt amortizate contabil. Costul de productie este acum de 10 ori mai mic iar cel pe care-l platim de 10 ori mai mare
– Termocentralele pe care le (mai) avem sunt si ele in aceasi situatie ca a hidrocentralelor in schimb aici ne confruntam cu alt aspect: aprovizionarea cu carbune de import. Daca ar fi fost posibil, cu siguranta politicienii nostri, ar fi importat si apa pentru varianta hidro. Amortizarea termocentralor, duce la costuri foarte mici de productie, in schimb comisioanele de la import “au grija” sa regleze pretul. Aceleasi comisioane vin a corecta pretul si in varianta hidro, comisioane de milioane de euro primite pentru “revizii tehnice uzuale” la preturi de milioane
– Importam apa grea de la o firma din paradisul fiscal care o cumpara (importa) din… ROMANIA! Transportul e foarte rapid, el facandu-se doar pe hartie. Teoria ca energia electrica este aproape gratuita nu e valabila si pentru Romania
– Soselele si autostrazile sunt aceleasi dar cu un trafic de 10 ori mai mare
– In spitale acum trebuie sa vii cu seringa si cu medicamentele tale, de acasa
– Statul la coada e vazut drept ceva normal. Am stat 50 de minute la BancPost pentru ca functionara de acolo sa incaseze niste rate de la 4 (patru!) persoane care erau inaintea mea
– Pana-n 1989 eram mintiti 2 ore pe zi, la televizor! Acum suntem mintiti 24
– Pana-n 1989, presedintele era laudat de patriarhul Romaniei, acum presedintele pupa mana patriarhului
– In ziua de azi poti face o facultate si numai cu bani. Examenele de semestru sunt teste grila, iar subiectele sunt postate pe net cu 2 saptamani inainte!!!
– Exploatarea resurselor naturale se face de catre privati, care dau statului Roman, intre 3-12% din valoare!
– Protectia sociala are un alt sens: a-l aduce pe om la nivelul de inteligenta si/sau cunoastere/percepere al ierbivorelor e factor de echilibru si liniste sociala.
– Eliminarea fizica a pensionarilor si celor asistati social e plus valoare, si trebuie facuta intr-un cadru legal!
– Pana-n 1989 fiecare cetatean mergea in concediu, o data la mare si o data la munte. Azi doar 5% isi mai permit
– Pana-n 1989, banii obtinuti din exploatarea resurselor naturale, erau directionati catre protectia sociala, astazi sunt directionati catre protectia MAFIEI!
– Parizerul e facut din celuloza alimentara si prafuri extrem de toxice. Toate preparatele contin aditivi toxici ce permit absortia apei. Am ajuns sa cumparam apa la pret de sunca presata. Am ajuns sa ne cumparam propia moarte in rate!
– Banii ce ni se fura zi de zi, se intorc inapoi sub forma de imprumut. Cine are interes sa se opreasca jaful atata timp cat acesta genereaza dobanzi acelorasi hoti? Daca am incerca sa-i falimentam pe acesti criminali economici, ce fac profit otravindu-ne,cu acordul tacit al statului si, de ce nu, si al nostru, nu ne-ar ramane decat sa bem apa si sa mancam cartofi si paine… dar si atunci nu sunt sigur ca nu ne-ar otravi apa…
– Este o vorba veche, “scapa cine poate”. Eu unul as spune “scapa cine se trezeste”. “Invadatorii” nu ne invadeaza pentru ca inca suntem prea multi.
Insa in democratia romaneasca avem si multe lucruri originale, unice, specifice doar plaiului mioritic:
– Numai in Romania platesti comision de consultare cont, facuta la bancomat
– Numai in Romania platesti comision cand retragi numerar de pe card
– Numai in Romania au fost date si inca se mai dau legi pentru o zi
– Branza e mai scumpa decat carnea
– Nucile noastre mai scumpe decat nucile de cocos
– Portocalele importate mai ieftine decat merele romanesti
– Cartile sunt mai ieftine decat revistele
– Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta
– Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu sambure.
– Vinul este mai ieftin decat strugurii
– Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix
– Ciupercile sunt mai scumpe decat carnea de pui
– Venitul minim si pensile sunt impozitate
– Hotararile luate de popor prin referendum sunt apoi ignorate
– Statul are o relatie sexuala cu cetateanul, regulandu-l in toate pozitiile posibile. Pozitia 89, in grup, e practicata de mai bine 20 de ani.
…Si ar mai fi de spus atatea…
Deci in ce timpuri traieste romanul de rand mai bine? In comunism sau in capitalism?
Alte surse: http://blogideologic.wordpress.com
Marian, 29 Februarie 2012