web analytics

România – genocid și trădare

Un fir de praf in Sahara. O picatura de apa in ocean. Un meteor in imensitatea universului. O insecta intr-o lume plina de animale de prada.

Asta sunt eu, asta suntem noi, cei simpli. Scalvi ai catorva persoane care conduc lumea. Nu stiu cine sunt acestia. Ca sunt masonii, ca sunt asa-zisii „iluminati”, prea putin conteaza. Principalul este ca orice am face noi, in vecii vecilor nu vom ajunge sa traim normal, omeneste. Chiar daca viata este cel mai simplu lucru, noi, oamenii, ne-o ingreunam de-a dreptul prosteste. Prin firea noastra razboinica, prin ipocrizie, prin setea de inavutire, de conducere, de a fi mai presus decat cel de alaturi.

Stiu ca toate astea par, la prima vedere, niste aiureli, dar niste ani de zile am observat si am analizat tot ce ma inconjoara. Lumea noastra „moderna”, civilizatia noastra „infloritoare” sau mai bine spus genocidul nostru zilnic, in care banul primeaza iar valoarea omului este zero.

Se face anul de cand nu exista zi sa nu vedem in toata mass media macar o stire despre situatia Greciei, de exemplu. Daca FMI mai acorda sau nu vreun imprumut, a „n”-a transa, daca grecii vor renunta sau nu la euro pentru a reveni la drahma, daca bancile grecesti vor da sau nu faliment, etc. La fel, „salvatorul” FMI care spune ca ajuta acele state lovite de criza (Portugalia, Irlanda, Spania si altele, neuitand, bineinteles, nici Romania) face „sugestii” despre ce masuri de austeritate ar mai putea lua aceste tari pentru a li se mai acorda vreun imprumut.

Insa nimeni si nicaieri nu spune ce facem cu oamenii, cu populatia acestor tari. Auzim aproape zilnic despre reducerea a mii de locuri de munca, despre disponibilizari in masa. „E criza si nu sunt bani” a devenit laitmotivul tuturor. Oare…?

Oare chiar nu sunt bani? Vedem cum se cheltuie de-a dreptul aiurea miliarde, dar pentru a ajuta un om „nu sunt bani”. Toate guvernele, inclusiv cel al Romaniei, prin masurile total antiumane luate, isi sacrifica locuitorii pe altarul crizei pentru traiul luxos al catorva „alesi”. Pentru ca acestor alesi nu le mai ajung banii, desi nu si-ar putea cheltui averea cu un trai normal nici in cateva generatii.

Da, am curajul sa spun ca toate masurile luate in numele crizei sunt de fapt un genocid la scara mondiala. De ce sa renunte o banca la un profit de niste milioane sau miliarde de euro sau dolari, cand e mai simplu sa se lase fara loc de munca niste milioane de oameni? Vedem zilnic analisti financiari si politici, unul mai destept ca altul ratoindu-se pe ecranele Tv, explicand ce si cum cu banii. Dar nu am auzit nicaieri niste discutii pertinente despre situatia reala a omului de rand. Asa cum se gasesc tot felul de solutii cand e vorba despre bani, as vrea sa vad gasindu-se solutii si in cazul oamenilor. Niste raspunsuri clare si solutii concrete, nu doar vorbe, la cateva intrebari:

Un bugetar (sau o mie, sau un milion) este disponibilizat la 30, 40 sau 50 de ani. Are o familie, poate are si 1, 2, 5, 7 copii. Pentru a putea supravietui a fost nevoit sa se imprumute de la banci. Acum este trecut in somaj. Dar aceasta perioada nu tine la nesfarsit si dupa o perioada va ramane si fara aceasta bruma de venit. Cum va mai trai, cum isi va intretine familia, copiii? Cum isi va mai achita datoriile? Cum va scapa de bancile care se reped ca ulii asupra amaratului care a imprumutat 5-10 mii de lei luandu-i pana si casa, in timp ce maharii cu datorii de milioane stau bine-mersi in vacante prin tari exotice? Am auzit des raspunsul „se angajeaza in mediul privat”. Minunata idee! In care mediu privat? Cel care este deja falimentat de politicile fiscale ale statului? Cel in care un angajat munceste ca un sclav considerandu-se norocos daca primeste salariul minim pe economie? Cel in care esti la mana patronului si trebuie sa fii „capul jos si gura-nchisa” ca sa nu zbori la cel mai mic semn de „emancipare”? Cel in care tu, ca muncitor, nu mai ai nici un drept fiindca politicienii, in „marea lor intelepciune” au transformat Codul Muncii in Codul Sclaviei? Ce viitor luminos…

Si ma intreb: daca tot dam afara atatia oameni, cine va mai munci? De unde vor mai veni banii pentru sustinerea somajului, a pensiilor, a sistemului sanitar – care deja are cancer in faza terminala, a sistemului de invatamant – care „scoate numai tampiti”, dupa cum spune primul tampit al tarii si a celorlalte? Si iata ca onor guvernantii nostri au gasit solutia salvatoare: FMI si Banca Mondiala. Nu conteaza ca atatea state au datorii catre noi, noi ne imprumutam! Doar plateste prostimea, nu demnitarii! Iata, numai datoria Germaniei catre Romania este de 19 miliarde de euro. Ei si ce? De ce sa-i deranjam pe nemti daca putem sa umflam conturile unor nesatui imprumutandu-ne?

Politica mondiala, dar mai ales cea romaneasca nu are absolut nimic de-a face cu politica omului, pentru om. Singurul lucru care conteaza sunt banii. Suntem vanduti pur si simplu ca vitele la targ. Uneori dati drept cadou, alteori cedati prin santaj.

Ultima isprava a mai-marilor nostri m-a facut sa iau serios in calcul cautarea unui loc in care sa emigrez si sa-mi scot din minte Romania. Daca o mana de neaveniti santajeaza conducerea unei tari, atunci e extrem de grav. O mana de separatisti care in alte state (de la care, culmea, modelul asta nu-l luam) ar fi fost dupa gratii din momentul in care deschdeau gura.

In Constitutia Romaniei, articolul 13 spune foarte clar: În România, limba oficială este limba română.

Repet citatul: În România, limba oficială este limba română.

Punct.

Nu este loc de nici o interpretare. Adica in tot ce este de  stat (administratie, invatamant, sanatate, etc) este obligatorie folosirea limbii romane. Si atunci cum isi permit descreieratii astia din UDMR sa impuna limba maghiara? Cum isi permite primarul Covasnei sa spuna ca, citez, “romanii din Covasna n-au decat sa invete limba maghiara”? Cum le permit mai-marii nostri asta? Simplu: frica de a-si pierde „osul”. Iar eu ma intreb: cum le permitem noi alesilor nostri sa le permita ungurilor sa-si faca de cap in tara noastra?

Sa fiu bine inteles: nu am absolut nimic cu cetatenii maghiari, sau romanii de origine maghiara, care-si vad de viata lor si de munca. Problema mea sunt ungurii. Adica iredentistii, separatistii, care in numele „Ungariei Mari” vor sa rupa Romania. Astia care fac tot ce pot sa ne invrajbeasca unii contra altora, pentru a avea doar ei de castigat. Astia care dau din colt in colt daca ii intrebi pe unde au umblat inaintasii lui Attila pana prin secolul XII, cand si-au facut aparitia in scrierile istorice? Si acum pretind ca Ardealul e al lor! Nu, domnule Bela! Nu, domnule Tokes! Nu, domnule Barna! Noi suntem aici de mai bine de 2500 de ani. Noi n-am cotropit pe nimeni si vrem sa traim in liniste aici. Nu ne-au invins nici turcii, nici tatarii, nu ne veti invinge nici voi. Iar daca o veti face vreodata, asta nu se va datora voua, ci tradatorilor de tara.

La fel, Constitutia Romaniei, la articolul 1, punctul 1 spune: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”

In conjunctura actuala as pune accentul in special pe ultimele trei cuvinte: unitar si indivizibil. Asta spune Constitutia, Legea Suprema a tarii. Atunci ce-i aia „autonomia Tinutului Secuiesc”? Iata ca a inceput sa fie arborat steagul Ungariei la primarii romanesti, a aparut si steagul secuiesc… Daca s-a putut ajunge la asta, inseamna ca avem o clasa politica de r***t. Pe mine personal nu ma reprezinta. Pentru mine tot ce se afla acum la putere este egal cu zero. Ma gandesc ca vin acusi alegerile. Pentru primar am hotarat de mult timp cui ii dau votul. La parlamentare nu cred ca voi merge la vot. Pe cine sa votez? PDL in nici un caz. Poate USL ar avea o sansa sa primeasca votul meu. Dar cu o singura conditie: sa nu le dea prin cap sa faca vreo alianta cu UDMR! Ungurii astia trebuie sa dispara din Romania o data pentru totdeauna! Obraznicia lor a intrecut orice limita. Isi permit sa tropaie cu bocancii plini de noroi pe Constitutia Romaniei si inca mai vor drepturi!

Din cate stiu, in Franta de exemplu, nu ar putea face asta. Pentru ca acolo esti doar cetatean francez, atat. Nu conteaza originea. Daca tot „importam” atatea modele, de ce nu l-am importa si pe asta? Pentru ca ar dauna anumitor interese?

Sa fim doar cetateni romani. Fara etnie, fara nationalitate, fara alta origine. Doar cetateni romani! Atunci am avea intr-adevar toti aceleasi drepturi. Atunci UDMR nu ar mai avea nici o justificare si nu ar mai putea exista.

Poate la urmatoarele alegeri vom scapa de aceasta plaga. Depinde cum votam.

Va mai propun o poezie a celui pe care atat de multi il blameaza azi, Adrian Paunescu. Cititi-o si reflectati:

Trădătorilor de ţară

Aţi cultivat şi vîntul şi furtuna
Şi n-aţi avut măcar un lucru sfînt,
Ce iese după voi v-a fost totuna
Aţi ofensat şi oameni şi pămînt.

Nu v-a fost milă nici măcar de mame,
Aţi aruncat idei în puşcării,
Voiaţi să moară patria de foame
Şi, dacă-aţi mai putea, aţi mai voi.

Aţi ars cuvintele limbii române
Pe ruguri de-mprumut, duhnind urît
Din cîte trei ciobani aflaţi la stîne
Voi pe toţi trei rîzînd i-aţi omorît.

Nu v-a fost greu şi nu v-a fost ruşine
Să măcinaţi ţinuturi şi statui,
Voi, fii ai pustiirilor străine
Prinţi sumbri ai domniei nimănui.

Trădînd pe Basarabi, pe Brîncoveanu
Aţi încercat să stingeţi acest neam,
Voi v-aţi vîndut şi inima şi lanul
Şi cifru-n care noi ascunsu-ne-am.

Aţi îndoit lumina ţării dreaptă
Şi aţi murit visînd-o în noroi,
Iar azi cînd nici mormîntul nu vă rabdă
Mai reveniţi în lume ca strigoi.

Voi, care cu o furie dementă,
Sfidînd istoria acestei ţări
Dăduseţi România în arendă
Închiriind-o celor patru zări,

Aţi dus în capitalele străine
Acelor ce şi azi valeţi plătesc,
Pămînt de-al nostru, soclu de suspine,
Şi-aţi dus chiar subpămîntul românesc.

Coşmare ţin pe cer această noapte
Şi voi mai apăreţi din cînd în cînd
Cînd vă aruncă gropile urlînd
Că nu mai pot nici ele să vă rabde.

Însă acum, cînd şansă nu mai este
Să vindeţi patria, bătrîni strigoi,
Voi ne salvaţi de sumbra-vă poveste
Vînzîndu-vă din viciu, voi, triştii, între voi.

Eu atat as mai adauga:

DESTEAPTA-TE, ROMANE!

seers cmp badge